Μπορείς όταν ακούς την λέξη όρια, να νιώθεις κάποια αρνητικά συναισθήματα. Kάτι που ξεκάθαρα, είναι λάθος. Τα όρια στις σχέσεις των ανθρώπων αλλά και στον εαυτό σου είναι σημαντικά και μπορεί να αποδειχθούν πολύ θετικά.

Πρέπει να μπορείς να θέτεις όρια, να τα επικοινωνείς σωστά και να τα τηρείς. Τα όρια που έχεις στον εαυτό σου, θα ορίσουν και ποια πραγματικά είσαι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν δεν έχεις όρια, τότε έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση

Όταν δεν έχεις αυτοπεποίθηση η πρώτη κίνηση για να καταφέρεις να το ξεπεράσεις, είναι να το παραδεχτείς. Καθώς μεγαλώνουμε πρέπει να έχουμε την δύναμη και την ειλικρίνεια να παραδεχόμαστε την αλήθεια για τον εαυτό μας. Tα όρια σου,είναι και τα ιδανικά σου και εκεί φαίνεται πόσο σέβεσαι τον εαυτό σου και πόση αυτοπεποίθηση έχεις.

Αποφάσισε ποιες είναι οι βασικές σου αξίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει να προσπαθήσεις να ψάξεις βαθιά μέσα σου ποια είσαι, και σε ποια πράγματα δίνεις αξία. Να ανακαλύψεις με τι νιώθεις άνετα και με τι Όχι. Όταν ξέρεις καλά μέσα σου τι σε νοιάζει περισσότερο, ποιες είναι οι βασικές σου αξίες, τότε θα μπορέσεις να τις επικοινωνήσεις καλύτερα και με τους γύρω σου, έτσι ώστε να γνωρίζουν που είναι τα όρια σου.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τους άλλους, για αυτό άλλαξε τον εαυτό σου

Τις περισσότερες φορές απογοητευόμαστε από τις συμπεριφορές των άλλων, και περιμένουμε να έχουν μια διαφορετική αντίδραση. Πρέπει όμως να έχεις πάντα στο μυαλό σου, πως δεν μπορείς να αλλάξεις αυτόν που έχεις απέναντι σου. Το μόνο που μπορείς να αλλάξεις, είναι την συμπεριφορά που εσύ έχεις απέναντι του. Αυτό πάλι εξαρτάται από τα όρια που έχεις θέσει στον εαυτό σου,  κατά πόσο ο άλλος απέναντι σου τα έχει ξεπεράσει και πώς εσύ θα αντιδράσεις σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης