Όλοι το… κάνουμε, αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουν ότι τόσο πριν, όσο και μετά από την σεξουαλική επαφή, υπάρχουν ορισμένοι απλοί, αλλά βασικοί κανόνες υγιεινής που οφείλουμε να ακολουθούμε.

Όπως συνιστούν τα μέλη της Ελληνικής Γυναικολογικής Εταιρείας για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις στο σεξ είναι απαραίτητο τα ζευγάρια να τηρούν τους παρακάτω κανόνες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Πλύσιμο γεννητικών οργάνων: Η σωστή καθαριότητα των γενετικών οργάνων τόσο πριν όσο και μετά το σεξ αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποφυγή λοιμώξεων. Όπως συνιστούν οι ειδικοί το πλύσιμο των ανδρικών προσόντων θα πρέπει να γίνεται με άφθονο νερό,ώστε να απομακρύνεται και το σμήγμα που μαζεύεται κάτω από την πόσθη και το οποίο προκαλεί έντονη οσμή.

Για την γυναικεία ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να ακολουθείται το ρητό παν μέτρον άριστον αφού η υπερβολική καθαριότητα αλλά και τα αρωματικά σαπούνια μπορεί να διαταράξουν την φυσική ισορροπία του κόλπου και να καταστρέψει την ισορροπία του pH. Οι ειδικοί συνιστούν πλύσεις με ήπια σαπούνια ή χαμομήλι και χρήση οποιουδήποτε φαρμακευτικού ή καλλυντικού προϊόντος μόνο κατόπιν συστάσεως γιατρού.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης