Ολοκληρώθηκε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου στην Σύρο για τo τραγικό δυστύχημα του 10χρονου Μιχαήλ Πασχαλάκη που είχε συνταράξει το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2014. Η δίκη έγινε στη Σύρο, με κατηγορούμενους τους δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης εκμίσθωσης θαλάσσιων σπορ και τον οδηγό του ταχύπλοου.

Για την ακρίβεια ενώ αποφασίστηκε η κάθειρξη σε 5 , 6 και 7 χρόνια των υπευθύνων για τον θάνατο του μικρού Μιχαήλ Πασχαλάκη ωστόσο και οι 3 αφέθησαν ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε ο δεκάχρονος Μιχαήλ μαζί με τους φίλους του έκαναν βόλτα με «μπανάνα», όμως  έπεσε στη θάλασσα. Το ταχύπλοο που ρυμουλκούσε την «μπανάνα» τον χτύπησε στη συνέχεια και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Στο εδώλιο κάθισαν ο χειριστής του ταχύπλοου που σύμφωνα με το βούλευμα (97/2018) του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σύρου με την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των υδάτινων συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο δεν είχε το απαιτούμενο δίπλωμα καθώς επίσης ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων σπορ, ενώ η κόρη του ιδιοκτήτη δεν έδωσε το παρών στη διαδικασία. 

Ο πατέρας του, ο κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, έχοντας μετατρέψει τον πόνο σε δράση, δημιούργησε το «Safe Water Sports», έναν οργανισμό με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση πολιτών και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της πολιτείας σε θέματα ασφάλειας για δραστηριότητες στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Safe Water Sports», έχει ως στόχο να μάθουν τα παιδιά με εκπαιδευτικό τρόπο τι πρέπει να προσέχουν για να απολαμβάνουν με ασφάλεια τη θάλασσα και τα sports που γίνονται σ’ αυτή.

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου Δημητρακόπουλου και του πατέρα του 10χρονου Πασχαλάκη στο Cyclades24.gr:

 

 

Πηγή: Cyclades24.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης