Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου μαθητές, μαθητικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι.

Ειδικότερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12.00 στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 13.00 σημειώθηκε μικροένταση και έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στιγμιότυπα από την ένταση που επικράτησε το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος:

Η πορεία των μαθητών από τα Προπύλαια προς την πλατεία Συντάγματος ξεκίνησε λίγο πριν από τις 13.00.

Κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας της αστυνομίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τον σταθμό του Συντάγματος.
Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» λόγω των συγκεντρώσεων που είναι σε εξέλιξη.
Δηλώσεις μαθητών και φοιτητών με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος στην περιοχή των Εξαρχείων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη
Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος στην περιοχή των Εξαρχείων.

Από τότε και έως σήμερα την 6η Δεκεμβρίου μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, άτομα πολιτικοποιημένα και μη, από πολλούς πολιτικούς χώρους, διοργανώνουν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τιμώντας τη μνήμη του δολοφονημένου παιδιού.

Οι σημερινές εκδηλώσεις

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα.

Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και οργανώσεις της Αριστεράς, διοργανώνουν διαδηλώσεις στις 17.30 και στις 18.00, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια.

Στις 21.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης