Aποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης – Νίκος Χριστοφάκης

Στην Κομοτηνή έφτασε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, όπου προσευχήθηκε στο τζαμί Κιρ Μαχαλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά από το τέμενος με τις γυναίκες να είναι συγκεντρωμένες σε ικανή απόσταση από τους άνδρες όπως επιβάλλει το ισλαμικό πρωτόκολλο.

Ορισμένοι εκ των παρισταμένων φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Ταγίπ Ερντογάν.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και ο ειδικός πομπός jamming που χρησιμοποιείται έχει ακυρώσει τις συνδέσεις 3G και 4G της κινητής τηλεφωνίας γύρω από το τέμενος Κιρ Μαχαλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στο τέμενος Κιρ Μαχαλά:


Η έξοδος του Ταγίπ Ερντογάν από το τζαμί Κιρ Μαχαλά:

Προσευχή στο τζαμί Κιρ Μαχαλά:

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας βρίσκεται στο μειονοτικό σχολείο και μετά θα έχει γεύμα προς τιμήν του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου και θα δεχθεί τους προύχοντες της μουσουλμανικής κοινότητας, βουλευτές, μουφτήδες, κοινοτάρχες και άλλα μέλη της μειονότητας.

Η αναχώρησή του προβλέπεται από την Αλεξανδρούπολη στις 16.00 το απόγευμα.

Ήδη στο δημοτικό σχολείο Τζαμάλ Μπαγιάρ έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και στην αυλή έχουν παραταχθεί όλα τα παιδιά. Εκεί βρίσκονται και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατιδης.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη και ορατή σε κάθε σημείο. Ο πρόεδρος της Τουρκίας πραγματοποίησε ομιλία κατά την οποία ανέφερε ότι «Είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν». «Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της», είπε απευθυνόμενος στο πλήθος.

«Δίνετε αγώνα επιβίωσης και σας συγχαίρω για αυτό», είπε μεταξύ άλλων ενώ μίλησε για γέφυρες φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. «Η δυτική Θράκη είναι μια γέφυρα μεταξύ δύο γειτόνων, της Τουρκίας και της Ελλάδας», είπε και προσέθεσε: «Θα προσπαθήσουμε περισσότερο τη συνεργασία με την Ελλάδα».

Ακόμη αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε η μειονότητα στο παρελθόν, αλλά και στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, ενώ ευχήθηκε να επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας ως πρόεδρος της Τουρκίας και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν στο δημοτικό σχολείο Τζαμάλ Μπαγιάρ:

Ο Ερντογάν μοιράζει δώρα σε παιδιά που βρίσκονται στο προαύλιο του μειονοτικού σχολείου:

O Χουσειν Γιουκσέλ, κάτοικος Κομοτηνής σχολιάζει την επίσκεψη Ερντογάν αλλά και το ζήτημα του Μουφτή:

Ο Ισμαήλ , κάτοικος Κομοτηνής, σχολιάζει την επίσκεψη Ερντογάν στην κάμερα του zougla.gr:


Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή:
Ο Ταγίπ Ερντογάν στο μειονοτικό σχολείο

O Eρντογάν στο δημοτικό σχολείο Τζαμάλ Μπαγιάρ

Ο Ταγίπ Ερντογάν μοιράζει δώρα στα παιδιά

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης