Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγο μετά τις 17.20 το αεροσκάφος που μετέφερε την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

«Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης με την Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη γερμανίδα Καγκελάριο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για «την άνοδο της αντιευρωπαϊκής λαϊκιστικής ακροδεξιάς και άλλων αντιευρωπαϊκών δυνάμεων που απειλούν το ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα».

Σημείωσε δε ότι «απέναντι σε αυτή την κοινή πρόκληση πιστεύω ότι πάλι όλοι όσοι πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή ιδέα θα βρούμε λύση» και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η επίσκεψή της γερμανίδας Καγκελαρίου κλείνει έναν κύκλο δύσκολο στις σχέσεις των δύο χωρών και ανοίγει μία πιο αισιόδοξη προοπτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η γερμανίδα Καγκελάριος παραδέχτηκε ότι ο ελληνικός λαός πέρασε από μία δύσκολη φάση και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τον ρόλο που διαδραματίζει στα Βαλκάνια, παρά τη σκληρότητα των μέτρων που της επιβλήθηκαν.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι Έλληνες «πέρασαν δύσκολα χρόνια, αλλά ενισχύσαμε το ευρωπαϊκό πνεύμα».

Ακολούθησαν διευρυμένες συζητήσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γερμανίας και στη συνέχεια δηλώσεις του κ. Τσίπρα και της κας Μέρκελ στους εκπροσώπους του Τύπου.

Στην ταβέρνα Πανόραμα στον Πειραιά θα δειπνήσουν ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση τους.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή της Καστέλας και είναι γνωστό για τους θαλασσινούς μεζέδες του.

Την Παρασκευή, στις 09.45, η κα Μέρκελ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10.00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει στις 14.00, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16.30.

 Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Δρακόντεια είναι στο μεταξύ τα μέτρα ασφαλείας, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό, επί ποδός βρίσκονται πάνω από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ θα κλείνουν οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της κ. Μέρκελ, αφού πρώτα θα ελέγχεται πολύ σχολαστικά κάθε διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, για λόγους δημόσιας ασφάλειας,  ενώ θα τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά, με βάση το πρόγραμμα της κ. Μέρκελ, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Κλειστοί σταθμοί του μετρό

Αύριο Παρασκευή ο σταθμός Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός από τις 8.30 έως τις 11.30 το πρωί. Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις. Την ίδια μέρα, λόγω της αναχώρησης της καγκελαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15.27 και 15.57 από το σταθμό Δ. Πλακεντίας προς το Αεροδρόμιο και των 16.00 και 16.30 από Αεροδρόμιο.

Φωτογραφίες: Εurokinissi, Xάρης Γκίκας 
Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης