Με απόντα τον κοσμηματοπώλη, τον βασικότερο εκ των έξι κατηγορουμένων, άρχισε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για τον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια, τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από συνήγορο.

Η δίκη αναμένεται να έχει μακρά διάρκεια, καθώς μόνο οι μάρτυρες κατηγορίας φτάνουν τους 41. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αλλαγή της αίθουσας, ως ακατάλληλης, λόγω χωρητικότητας, για να διεξαχθεί η δίκη. Το αίτημα υπέβαλε η πολιτική αγωγή, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να είναι στοιβαγμένοι οι παράγοντες της διαδικασίας μαζί με τους δημοσιογράφους και τους συγγενείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη δίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Άννυ Παπαρούσου, υποστήριξε ότι πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της. Το θέμα τέθηκε από την πρώτη στιγμή, πριν καν από την κλήρωση ενόρκων, αφού η πρόεδρος της Έδρας δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανέναν δημοσιογράφο. Στο αίτημα συναίνεσε και η υπεράσπιση, ζητώντας να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί κανόνες, βάσει των διατάξεων για τον COVID-19.

Παράλληλα, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα η οποία διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία. Η πλευρά των τεσσάρων κατηγορουμένων αστυνομικών πρόταξε το ζήτημα, αναφέροντας ότι είναι απαραίτητη η προβολή για να αποσαφηνιστεί η θέση και η στάση του κάθε κατηγορούμενου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης