Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Χάρης Γκίκας

Μπορεί το ιδανικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό να είναι στη συνείδησή μας το… λευκό, όμως όσοι μείνουν στην Αθήνα αυτές τις γιορτές, μπορούν να εκμεταλλευτούν τον… καλό μας τον καιρό και να περάσουν υπέροχες γιορτές, σε εορταστικό κλίμα και λαμπερή ατμόσφαιρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόλη λοιπόν έχει φορέσει για τα καλά τα γιορτινά της και οι επιλογές είναι πολλές, για όσους θέλουν να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, να διασκεδάσουν με την οικογένειά τους, να «γνωρίσουν» τον Άη Βασίλη και τα ξωτικά του, αλλά και να ζήσουν παραμυθένιες χριστουγεννιάτικες ιστορίες!

Και για τους νοσταλγούς του παρελθόντος και της αθώας παιδικής μας ηλικίας, υπάρχει ένα κατάστημα που μας προσφέρει τα παιχνίδια με τα οποία μεγαλώσαμε!

Το zougla.gr πραγματοποίησε οδοιπορικό στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα και σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Christmas Factory στο Γκάζι

Πρώτη στάση, στο κέντρο της πόλης και στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, όπου για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στήθηκε ένα πραγματικό… χριστουγεννιάτικο χωριό. Ο λόγος, για το Christmas Factory, όπου στη βόλτα σας θα περιηγηθείτε στο λούνα παρκ που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, θα φάτε στα κιόσκια που έχουν στηθεί, ενώ μπορείτε να αγοράσετε τα γούρια σας και άλλα είδη δώρων.

Το σημαντικότερο, θα γνωρίσετε τον Άη Βασίλη και τη… σύζυγό του (!), θα του γράψετε γράμμα με τις επιθυμίες σας και θα μάθετε πώς εργάζονται τα ξωτικά του! Απαραίτητη είναι και η επίσκεψη στο Toy’s Factory, με άφθονα παιχνίδια που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, στο Fun Factory, τον μεγάλο φουσκωτό παιδότοπο και, για το τέλος, θα γλυκαθείτε με τις καλύτερες λιχουδιές στο Sweet Factory!

Δείτε το οδοιπορικό του zougla.gr και την ξενάγηση από τους υπεύθυνους του χώρου:

 

Εισιτήριο: 6 ευρώ (5 ευρώ το μειωμένο)

Το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στο Πεδίον του Άρεως

Μετακινούμαστε ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά, στο Πεδίον του Άρεως, όπου φέτος στήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο. Εδώ θα σας υποδεχτεί ο Άη Βασίλης και στη συνέχεια θα περιηγηθείτε σε πολλά μικρά υπαίθρια καταστήματα, που θα σας θυμίσει ελληνικό αλλά και… ανατολίτικο παζάρι, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να φορέσουν τα παγοπέδιλά τους και να μάθουν πατινάζ!

Δείτε το ρεπορτάζ με τις εντυπώσεις του κόσμου:

 

Εισιτήριο: Δωρεάν πρόσβαση

Το Santa Claus Kingdom στο MEC Παιανίας

Αρχίζει και βραδιάζει και οδηγούμε έξω από το κέντρο της πόλης, για να επισκεφτούμε το ξακουστό, πια, Santa Claus Kingdom, που φιλοξενείται στο MEC Παιανίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Αθήνας, ένα πραγματικό παραμυθένιο βασίλειο, όπου εκτυλίσσονται οι περιπέτειες του Frodi, με κάστρα, δράκους, μάγισσες και φυσικά πριγκίπισσες!

Οι μικροί μας φίλοι φυσικά μπορούν να λάβουν μέρος στην ιστορία, με διαδραστικά παιχνίδια πολλών ειδών, αλλά και να παρακολουθήσουν σε θέατρο το χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Εδώ βρίσκεται και το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της χώρας, διαρκώς εκτυλίσσονται θεάματα και εκδηλώσεις, υπάρχει χριστουγεννιάτικη αγορά και, βεβαίως, η κουζίνα του Άγιου Βασίλη (του “αληθινού”, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας).

Και, για πρώτη φορά, καιρού επιτρέποντος, στον εξωτερικό χώρο του MEC λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο λούνα παρκ με όλα τα γνωστά παιχνίδια.

Ο υπεύθυνος του Santa Claus Kingdom, Παντελής Βασιλειάδης, μας ξενάγησε στο παραμυθένιο βασίλειο!

Δείτε το βίντεο-ξενάγηση στο Santa Claus Kingdom:

 

Εισιτήριο: 9 ευρώ για ενήλικες, 15 ευρώ για ανήλικους (all day pass) και ειδικές τιμές για άνεργους και πολύτεκνους.

Το πρώτο κατάστημα με τις μνήμες της παιδικής μας ηλικίας!

Για το τέλος σας κρατήσαμε μια… έκπληξη, που θα «συγκινήσει» πολλούς, ειδικά τους άνω των 35 ετών… Στην Αγία Παρασκευή, λειτουργεί ένα κατάστημα με παιχνίδια -όλων των ειδών – από τη δεκαετία του 1960 και έπειτα!

GI Joe, χελωνονιτζάκια, Dungeons and Dragons, Hero Quest, ήρωες της Marvel, Κάστρα και Πολιορκητές, Playmobil και Lego, διάφορα επιτραπέζια στα οποία πολλοί είχαμε αφιερώσει άφθονες ώρες, κοριτσίστικα παιχνίδια και πολλά, πολλά ακόμα, που θα μας επιστρέψουν στο αθώο μας παρελθόν!

Ο Ντίνος Σκούμπης δημιούργησε το πρώτο κατάστημα τέτοιου είδους στη χώρα, και μας ξεναγεί στα παιδικά μας χρόνια!

Δείτε το βίντεο:

 

Το κατάστημα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Ιωάννου και Ζεφύρων. 

Δείτε φωτογραφίες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης