Ένα αλλιώτικο Πάσχα από όλα τα άλλα γιορτάσαμε φέτος, με τις εκκλησίες να είναι κλειστές και τους πιστούς να λένε το «Χριστός Ανέστη» από τα σπίτια τους. Το βράδυ της Ανάστασης οι δρόμοι ήταν άδειοι και οι εκκλησίες χπιστούς. Ελάχιστοι βρέθηκαν στην ενορία της γειτονιάς τους για να ακούσουν τη Θεία Λειτουργία έξω από το ναό και στη συνέχεια να αποχωρήσουν και πάλι για το σπίτι τους χωρίς να πάρουν μαζί τους το Άγιο Φως. Άλλωστε, είχε γίνει γνωστό από τις αρμόδιες αρχές ότι, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει το Μ. Σάββατο από τα Ιεροσόλυμα προς την Αθήνα, όπως και έγινε, αλλά δεν θα διανεμηθεί στους πιστούς για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις εκκλησίες.

Η καραντίνα στην Ελλάδα που ξεκίνησε από τις αρχές του προηγούμενου μήνα αλλά και τα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν προκειμένου να μειωθεί η διάδοση του κορωνοϊού, δεν επέτρεψαν στους πολίτες να κάνουν Πάσχα, όπως είθισται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιστοί γιόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου, από τους καναπέδες τους για λόγους ασφαλείας, έτσι ώστε να μην πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Άλλωστε, σιγά σιγά πλησιάζουμε στην σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης των μετακινήσεων, προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι η οικονομία στη χώρα, ένας νευραλγικός τομέας που αιμορραγεί λόγω κορωνοϊού.

Πάντως οι πιστοί δεν έχασαν το κέφι τους και γιόρτασαν με πυροτεχνήματα την Ανάσταση, από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Δείτε εικόνες και βίντεο από διάφορες περιοχές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αθήνα το θέαμα ήταν φαντασμαγορικό.

Οι Αθηναίοι γιόρτασαν την Ανάσταση από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα, ενώ τα μεσάνυχτα, την ώρα του «Χριστός Ανέστη», πυροτεχνήματα φώτισαν τον Αττικό ουρανό σε επτά σημεία της πρωτεύουσας, στις αντίστοιχες Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

 

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Οι καμπάνες άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα μόλις το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα και οι κάτοικοι στον Δήμο Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης άρχισαν να ανταλλάσσουν ευχές από τα μπαλκόνια τους.

 

Πραγματοποιήθηκαν και ρίψεις πυροτεχνημάτων, όπως προστάζει το έθιμο.

 

Δείτε δηλώσεις του δημάρχου Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στο zougla.gr

 

Κεκλεισμένων των θυρών σε όλες τις εκκλησίες της χώρας πραγματοποιήθηκε απόψε η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δείτε βίντεο από τον φακό του zougla.gr

Αγία Παρασκευή

 

Γλυκά Νερά

 

Άγιος Δημήτριος

 

Ελάχιστοι πιστοί συγκεντρώθηκαν έξω από εκκλησία στην Χαλκίδα

Λόγω κορωνοϊού η φετινή Ανάσταση γιορτάστηκε και στη Χαλκίδα με κλειστές εκκλησίες για το κοινό και οι περισσότεροι είπαν το «Χριστός Ανέστη» από τα φωταγωγημένα μπαλκόνια τους.
Η κάμερα του EviaZoom.gr βρέθηκε έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ταξιάρχη Χαλκίδας, μία από τις κεντρικότερες εκκλησίες της πόλης.


Όπως θα δείτε, μερίδα πιστών μαζεύτηκε έξω από την πόρτα της εκκλησίας κρατώντας αναμμένα κεριά οι περισσότεροι. Έστω κι αν δεν κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του ναού, περίμεναν καρτερικά μέχρι την στιγμή που ο ιερέας μετέφερε το αναστάσιμο μήνυμα.

Παράλληλα δεν έλειψαν οι κροτίδες και τα πυροτεχνήματα, ενώ οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα στο τέλος.

Δείτε το βίντεο:

 

Οι κάτοικοι της Πάτρας γιόρτασαν στα μπαλκόνια

Με τις εκκλησίες κλειστές και τους πολίτες στα σπίτια τους, λόγω κορωνοϊού, το «Χριστός Ανέστη» βρήκε τους περισσότερους Πατρινούς στα σπίτια τους και στα μπαλκόνια τους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

Λαμία: Ανάσταση στα μπαλκόνια με πολλά πυροτεχνήματα

Ήταν μια διαφορετική Ανάσταση που ο Δήμος Λαμιέων φρόντισε να δώσει ένα ξεχωριστό φως με ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Όλοι οι Λαμιώτες βγήκαν την ώρα της Ανάστασης στα μπαλκόνια γιορτάζοντας το «Χριστός Ανέστη», με τον ουρανό να πλημμυρίζει φως από τα πολλά πυροτεχνήματα, την ώρα που ηχούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Ο Δήμος Λαμιέων θέλησε με τον τρόπο αυτό, μαζί με το Αναστάσιμο μήνυμα, να εκπέμψει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, που γεννιέται μέσα από το φως στις καρδιές όλων μας.

«Χριστός Ανέστη» και Καλό Πάσχα σε όλες και όλους…

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το lamiareport.gr:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης