Η μετακίνηση 100 αστυνομικών στην Ξάνθη αλλά και η διενέργεια περισσότερων και στοχευμένων τεστ για τους κατοίκους της πόλης όπου παρατηρείται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε συγκεκριμένα η προμήθεια περαιτέρω διαγνωστικών τεστ, στα οποία θα υποβληθούν οι κάτοικοι της Ξάνθης που κινούνται και εργάζονται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, για τα οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επιδημιολογική εικόνα, αν και εκεί το ιικό φορτίο είναι αυξημένο και η κατάσταση στο νοσοκομείο εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε και η εμπλοκή περαιτέρω δομών, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διενέργειας των τεστ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και παραδοχή για μια σειρά από σφάλματα και αστοχίες που σημειώθηκαν πριν ακόμη εξαπλωθεί ο ιός στην περιοχή.  

Σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση στην περιοχή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε τους φορείς ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να μετακινηθούν 100 αστυνομικοί (να σημειωθεί ότι δημοτική αστυνομία δεν υπάρχει) οι οποίοι από τη μια θα βοηθήσουν στο μέτωπο της εντατικοποίησης των ελέγχων για την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού, ενώ από την άλλη θα ενισχύσουν το προσωπικό της αστυνομίας. 

Όπως περιέγραψαν στο GRtimes.gr υγειονομικοί φορείς της πόλης, η σύσκεψη ήταν ουσιαστική και απείχε από άλλες παρόμοιες που έγιναν στο παρελθόν, στις οποίες και περιγραφόταν μία κατάσταση που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ενώ και ο υπουργός από την πλευρά του φρόντισε να ακούσει τους φορείς και πήρε άμεσα μέτρα ώστε να αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα της Ξάνθης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρυσοχοΐδης: «Η κατάσταση είναι οριακή»

«Βρίσκομαι σήμερα στην Ξάνθη γιατί υπάρχει ανάγκη. Γιατί ανησυχούμε πάρα πολύ με την εξέλιξη της πανδημίας, σε μια περιοχή που βασανίστηκε και δοκιμάστηκε και στην πρώτη φάση της πανδημίας η οποία πέρασε και σήμερα περιοχές όπως ο Εχίνος δεν έχουν κρούσματα. Πρέπει να γίνουμε αποτρεπτικοί, να βάλουμε φραγμό και φρένο στην πανδημία με τις δράσεις και την ατομική μας ευθύνη» τόνισε μετά το τέλος της σύσκεψης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Και πρόσθεσε: «Βρίσκομαι εδώ γιατί αποφασίσαμε μια σειρά από μέτρα και ευχαριστώ τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τις εξαιρετικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας μέσω του ΕΟΔΥ, οι οποίες εργάζονται νυχθημερόν προκειμένου να διενεργήσουν τα τεστ και μαζί με τον πυλώνα της περιοχής, που είναι το νοσοκομείο της Ξάνθης, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Είμαστε σε μια οριακή κατάσταση. Με αναφορά στο νοσοκομείο. Ελπίζω ότι θα παλέψουμε και αυτή η κατάσταση θα γίνει ελεγχόμενη. Αυτό σημαίνει περισσότερους ελέγχους Covid όχι μόνο από τον ΕΟΔΥ αλλά και από άλλους φορείς. Πιστεύω ότι τελικώς, πηγαίνοντας προς τις γιορτές η κατάσταση θα βελτιωθεί. Θα ξανάρθω πολύ σύντομα γιατί πιστεύω ότι η Ξάνθη χρειάζεται την προσοχή μας». 

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, ο υπουργός σημείωσε πως «σε λίγες εβδομάδες έρχεται το εμβόλιο. Θα χρειαστεί μια προσπάθεια ακόμη, αλλά ως κυβέρνηση έχουμε εξασφαλίσει εκατομμύρια εμβόλια για να ξαναμπούμε στην κανονικότητα και να γιορτάσουμε ξανά μετά από όλους αυτούς τους μήνες που μας κόστισε ανθρώπινες ζωές».  

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, σημείωσε πως στη σύσκεψη «εξετάσαμε όλα τα θέματα σχετικά με την πανδημία και ειδικά για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και σ’ αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τις ιχνηλατήσεις. Θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για το αποτέλεσμα της σύσκεψης».    

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα, με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με τη σημαντική συμβολή της εκκλησίας στα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού.

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης