«Κομπίνα» μέσω δύο εταιρειών «βιτρίνα» έφερε στο «φως» το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ως μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται συνολικά πέντε άτομα, τρία από τα οποία συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν ήδη στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, όπου θα απολογηθούν τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ως «εγκέφαλος» της απάτης φέρεται ένας 49χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος αναζητείται και σύμφωνα με πληροφορίες διαμένει στη Γερμανία. Το ίδιο ισχύει για την 38χρονη σύζυγό του, που κατηγορείται για την ίδια υπόθεση.

Όπως προέκυψε, η εγκληματική οργάνωση -που κατά τη δικογραφία αποκόμισε σχεδόν 1 εκατ. ευρώ εξαπατώντας μεταφορικές, τεχνικές κι άλλες επιχειρήσεις – ίδρυσε δύο εταιρείες, εκ των οποίων η μία είχε ως αντικείμενο την πώληση και ενοικίαση κοντέινερ και η άλλη το γενικό εμπόριο (εμπόριο ζάχαρης, μπανανών, κ.ά.).

Σύμφωνα με τη δικογραφία, με στόχο να «ψαρεύουν» πελάτες, τα μέλη του κυκλώματος παρουσίαζαν τις ιδρυθείσες εταιρείες ως δήθεν φερέγγυες, αξιόπιστες, με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα και σημαντικό πελατολόγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομική έρευνα -πάντως- αποκάλυψε ότι η πρώτη εταιρεία, από τον Οκτώβριο του 2012 ως τον Μάρτιο του 2014, εξαπάτησε εννέα επιχειρήσεις, από τις οποίες απέσπασε χρηματικό ποσό που ξεπερνάει τις 235.000 ευρώ, καθώς είτε εσκεμμένα δεν παρέδιδε τα παραγγελθέντα κοντέινερ είτε παρέδιδε μέρος μόνο της παραγγελίας είτε παρέδιδε παραγγελία που δεν πληρούσε τις συμφωνηθείσες προδιαγραφές.

Την ίδια ώρα, η δεύτερη εταιρεία, η οποία είχε ως αντικείμενο κυρίως την εμπορία ζάχαρης, από τον Νοέμβριο του 2011 ως τον Ιούλιο του 2012, ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, εξαπάτησε οκτώ επιχειρήσεις, προκαλώντας σ’ αυτές οικονομική ζημία που προσεγγίζει τις 700.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης