Εν μέση οδώ, μέρα μεσημέρι, καθισμένοι στο ρείθρο μπροστά από την κλίμακα που οδηγεί στο Εφετείο Αθηνών, δύο άνθρωποι ετοιμάζουν την πρέζα τους.Οι περαστικοί αδιαφορούν, οι δικαστικοί και οι δικηγόροι που ανεβοκατεβαίνουν επίσης. Αδιαφορούν και οι δικαστικοί συντάκτες που περνούν μπροστά τους αμέριμνοι. Αδιαφορεί και η Αστυνομία η οποία φυλάει το χώρο.

Οι δύο άνθρωποι συνεχίζουν την προετοιμασία τους ανενόχλητοι. Ο φωτογραφικός φακός τους «συλλαμβάνει». Δεν αντιδρούν σε τίποτε. Άλλωστε τίποτε δεν τους έχει ενοχλήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άραγε σε ποια ευρωπαϊκή χώρα, σε ποια πρωτεύουσα της Γηραιάς Ηπείρου άνθρωποι εθισμένοι σε ουσίες μπορούν ανενόχλητοι να πάρουν την δόση τους καθισμένοι μπροστά από την είσοδο του Ανώτερου Δικαστηρίου της χώρας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά προκαλούν δέος αυτές οι φωτογραφίες. Απαθανατίζουν ακριβώς το μεγάλο και άλυτο πρόβλημα της χώρας. Κανείς δεν δίνει σημασία για τίποτε. Κανείς δεν δίνει λόγο για κάτι. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για κάτι.

Είναι προφανές πώς μετά από όλα αυτά ακόμη και οι μεγαλύτεροι εγκληματίες είναι αθώοι. Αθώοι όλοι εκείνοι που έφεραν την ηρωίνη με το NOOR1. Αθώοι οι Γιαννουσάκης και  Κοτσώνης. Αθώοι οι πρεζέμποροι. Αθώοι οι διακινητές.

Σε αυτή τη χώρα που ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα οι αρχές, όλες οι αρχές,  είναι ικανές να αφήσουν και τον ίδιο τον Τσάπο να πουλάει την πραμάτεια του μέρα μεσημέρι εν μέση οδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης