Αρνήθηκε όσα του αποδίδονται για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του  2013 αλλά και το ρόλο του ως πυρηνάρχη Περάματος ο Αναστάσιος Πανταζής στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως.. φοβήθηκε και δεν ενεπλάκη στην επίθεση για να ισχυριστεί όμως  στη συνέχεια,  ότι  ήταν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ για να κάνει αφισοκόλληση στην περιοχή . «Ήμουν εκεί αλλά δεν πείραξα κανέναν» ανέφερε συμπληρώνοντας πως κανένα από τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν έχει πει ότι δέχτηκε επίθεση από τον ίδιο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως περιέγραψε ήταν περίπου 15 άτομα, μεταξύ αυτών «γυναίκες και παιδιά 16 ετών» .

 Ο κατηγορούμενος, ο οποίος για ακόμη μια φορά αρνήθηκε το ρόλο του πυρηνάρχη Περάματος, ισχυρίστηκε πως δέχτηκαν επίθεση από άτομα του ΠΑΜΕ τα οποία κατέβηκαν από 4-5 αυτοκίνητα «κρατώντας κοντάρια που βάζουν σε γκασμά και πάνω είχαν κόκκινες σημαίες ενώ κάποιοι φορούσαν κράνη».

«Άρχισαν να βρίζουν και έρχονταν προς το μέρος μας. Επίθεση έκαναν…» είπε και συμπλήρωσε «είναι επαγγελματίες σε αυτό…». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ καθώς ισχυρίστηκε πως  δεν είχαν πρόθεση να δημιουργήσουν επεισόδιο αλλά να κάνουν μια «πολιτική δράση».

Η συμπλοκή , είπε απολογούμενος, ξεκίνησε όταν συγκατηγορούμενος του δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι και έπεσε στο έδαφος . Ο ίδιος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση «έφυγα γιατί ένιωσα ότι έπρεπε να φύγω» ανέφερε. 

Κατηγορούμενος: Έγινε ένας πανικός… Ξύλα, κοντάρια. Οι μισοί δικοί μας έτρεξαν και οι άλλοι έφαγαν ξύλο. Εγώ έφυγα κατευθείαν. Μπήκα στο αυτοκίνητο μου και έφυγα 

Πρόεδρος: Έμειναν οι γυναίκες και εσείς φύγατε ; 

Κατηγορούμενος: Βεβαίως πίστεψαν ότι δεν θα τις χτυπούσαν… Έπαιζαν ξύλο. 

Πρόεδρος: Ποιος έδερνε ποιον; 

Κατηγορούμενος: Είδα παιδιά του ΚΚΕ ούτε γύρισα να δω αν με κυνηγάει κάποιος 

Πρόεδρος: Σας κυνηγούσαν;

Κατηγορούμενος: Βεβαίως 

(…)

Πρόεδρος: Πώς έγιναν οι τραυματισμοί των μελών του ΠΑΜΕ. 

Κατηγορούμενος: Δεν το ξέρω…

Πρόεδρος: Πώς δεν προκλήθηκαν περισσότερες βλάβες στους δικούς σας, τα μέλη του ΠΑΜΕ ήταν πιο προετοιμασμένα; 

Κατηγορούμενος: Τρέξαμε και φύγαμε. Δεν ξέρω αν έπαιξαν μπουνιές . Τα τραύμα των μελών του ΠΑΜΕ  δεν είναι δολοφονικά, μπορεί να ήταν από μπουνιές ή πέτρες.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων σχετικά με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ του φερόμενου ως πυρηνάρχη της Νίκαιας και του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού στις οποίες εκτιμάται ότι 

προαναγγέλλεται η επίθεση στο ΠΑΜΕ και γίνεται αναφορά στο μικρό όνομα του και στον οργανωτικό  του ρόλο.

«Δεν είμαι εγώ αυτός που αναφέρουν» απάντησε  με κατηγορηματικό τρόπο ο κατηγορούμενος 

ενώ στη συνέχεια είπε πως μετά το περιστατικό, όταν φοβήθηκε ότι κινδυνεύει, είχε επικοινωνία με τον Ιωάννη Λαγό. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης