Χωρίς χημικές τουαλέτες βρίσκονται το τελευταίο τετράμηνο οι λαϊκές της Θεσσαλονίκης καθώς η σύμβαση που είχε συνάψει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την εταιρεία έληξε και δεν έχει υπάρξει νέα.

Η εταιρεία για ένα διάστημα με δική της πρωτοβουλία τοποθετούσε κατά διαστήματα μερικές τουαλέτες προκειμένου να μην δημιουργεί χάος, όμως τις απέσυρε και αυτές με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι και χιλιάδες πολίτες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας και Θράκης Άγγελο Δερετζή «Δεν υπάρχουν καθόλου τουαλέτες, είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στο 2020, να υπάρχει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρώτα να υπάρχουν τουαλέτες στις λαϊκές και να μην υπάρχουν, δεν μπορώ να τα καταλάβω, είναι αδιανόητο και κανείς δεν ακούει». Παρομοιάζει δε την Περιφέρεια σαν ένα καράβι χωρίς καπετάνιο «όποιον και να ρωτήσεις δηλώνει αναρμόδιος, κανείς δεν ξέρει τι είναι τι εκεί μέσα» τονίζει.

Καλεί την περιφέρεια να αναλάβει τις ευθύνες της, υπογραμμίζοντας πως οι επαγγελματίες κάθε μέρα πληρώνουν ημερήσιο τέλος προκειμένου να υπάρχουν και τουαλέτες.

Επιπλέον υπάρχουν και υγειονομικοί λόγοι καθώς όπως αναφέρει δεν είναι δυνατόν οι επαγγελματίες που κάθονται τόσες ώρες στις αγορές να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να καταφεύγουν στο δρόμο ή σε καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επαγγελματίες προκειμένου να πιέσουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλαν μάλιστα και σχετικό εξώδικο ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανακήρυξη μειοδότη ο οποίος θα τοποθετεί σε καθημερινή βάση τις χημικές τουαλέτες στις λειτουργούσες λαϊκές αγορές, σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα λειτουργίας αυτών, προκειμένου να μη διασαλευθεί περισσότερο η εύρυθμη λειτουργία αυτών και να αποκατασταθεί η διακινδύνευση της δημόσιας Υγείας.

Επίσης ζητούν μέχρι την εγκατάσταση του μειοδότη, να μειωθεί το καταβαλλόμενο από όλους τους συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές ημερήσιου τέλους.

Από Δευτέρα τουαλέτες στις λαϊκές

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα θα μπουν τουαλέτες στις λαϊκές καθώς η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία έχει ανανεωθεί και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον επίτροπο για προσυμβατικό έλεγχο.

Σύμφωνα με γνώστη του θέματος από πλευράς Περιφέρειας η προηγούμενη σύμβαση έληξε το Σεπτέμβριο, έγινε μια δίμηνη ανανέωση μέχρι το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο δημιουργήθηκε το πρόβλημα εξαιτίας φόρτου εργασίας του επιτρόπου.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως έστω και μια μέρα να μείνουν οι λαϊκές χωρίς τουαλέτες είναι πρόβλημα, θυμίζοντας ότι  τουαλέτες για πρώτη φορά στις λαϊκές τοποθετήθηκαν το 2016 και χαρακτήρισε υπερβολές τα όσα αναφέρουν οι συνδικαλιστές.

Πηγή: thessnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης