Χωρίς παθολόγο το Νοσοκομείο Άμφισσας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014, 20:08
Χωρίς παθολόγο το Νοσοκομείο Άμφισσας
Χωρίς παθολόγο έχει μείνει το Νοσοκομείο Άμφισσας, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων, με τις ανάγκες των ασθενών να καλύπτονται από τους αποσπασμένους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, «την τελευταία τετραετία αποχώρησαν περίπου 55 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων:

Πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την συνάντηση φορέων του νομού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο, και τις «θετικές εντυπώσεις» που αποκόμισαν οι φορείς όπως αναφέρθηκε στον τοπικό τύπο για την επίλυση των προβλημάτων του Γ.Ν. Άμφισσας, ήρθε αρχικά η παραίτηση επιμελητή ιατρού της παθολογικής κλινικής και έπειτα του Διευθυντή της  Παθολογικής κλινικής για να επιβεβαιώσει το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα προβλήματα δεν επιλύονται με ευχολόγια.

Η  κυβέρνηση της λιτότητας και των μνημονίων που συνεχώς περιορίζει τις παροχές προς τους πολίτες και προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη του ιδιωτικού κεφαλαίου , αδιαφορεί για την λειτουργία του μοναδικού Νοσοκομείου του νομού.

Μοναδικό μέλημα είναι  όχι η παροχή υγείας αλλά τα οικονομικά νούμερα, με αποτέλεσμα ο πολίτης ωθείτε στα ιδιωτικά κέντρα, σε  εξωτερικούς ιατρούς  για θεραπεία ή σε νοσοκομεία εκτός νομού που και πάλι τον επιβαρύνουν οικονομικά.

Καμία λύση από τις τελευταίες διοικήσεις του νοσοκομείου και πως  άλλωστε να υπάρξει, όταν οι  διοικήσεις ακολουθούν τις εντολές αυτών που τις διόρισαν.

Έδιναν «λύσεις» που δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, χωρίς διεκδικητικό πλαίσιο για προσλήψεις όταν την τελευταία τετραετία αποχώρησαν περίπου 55 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.

Και επειδή τώρα το νοσοκομείο δεν διαθέτει κανένα παθολόγο πλέον πλην των μετακινημένων ιατρών του κέντρου υγείας Λιδωρικίου, με θράσος θα υποστηρίξουν πως ήταν  προσωπική  επιλογή η παραίτηση, εμείς όμως θα τους υπενθυμίσουμε πως  ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής διεμήνυε πως θα παραιτηθεί αν συνεχιστεί αυτή η ερημοποίηση του Νοσοκομείου από ιατρούς, και προσωπικό και οι εφημερίες καλύπτονται από παρεμφερείς ειδικότητες.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014, 20:09