Ξεχασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας είναι οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Τύλισσο.

Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ωστόσο το σχολείο δεν έχει ακόμα στελεχωθεί με καθηγητές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέοι μαθητές δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει μαθήματα, ενώ κλειστά παραμένουν τα παραρτήματα σε Ανώγεια και Μεσοχωριό.

Στο ΣΔΕ υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι τρεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί και ο νέος διευθυντής, ενώ αναμένεται η πρόσληψη των ωρομισθίων. Στον «πάγο», δηλαδή, βρίσκονται οι 65 νέοι μαθητές, ενώ δεν κάνουν κανονικό μάθημα οι 45, περίπου, παλιοί. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει κανένας καθηγητής σε Ανώγεια και Μεσοχωριό.

Το πρόβλημα στελέχωσης του σχολείου συναντάται κάθε χρόνο, ενώ φέτος η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, ίσως λόγω των γενικότερων περικοπών αλλά και της συγχώνευσης του φορέα, στον οποίο ανήκουν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί έναν θεσμό που υπάρχει για τη στήριξη ενηλίκων, εργαζομένων και οικογενειαρχών που έχουν ανάγκη μία δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση, την εργασία και τη ζωή. Οι περισσότεροι μαθητές του ΣΔΕ Τυλίσσου γράφονται στο σχολείο για να αποκτήσουν τον τίτλο που χρειάζονται, προκειμένου να βρουν μία καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας.

Σημειώνεται, τέλος, πως αιτήσεις γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να γραφτούν στο σχολείο και να διεκδικήσουν τη δική τους δεύτερη ευκαιρία.

Πηγή: Cretalive.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης