Χωρίς θέρμανση και χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας λειτουργεί το Δ΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Θεσσαλονίκης (πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ Τούμπας), σύμφωνα με επιστολή- καταγγελία των εργαζομένων προς το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στυλιανός Γαλατιανός -ένας από τους 37 εργαζόμενους που υπογράφουν την επιστολή- το πρόβλημα της θέρμανσης του κτιρίου, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες, υπάρχει εδώ και ένα δίμηνο. Αρχικά οφειλόταν στην έλλειψη πετρελαίου και είχε αντιμετωπιστεί προσωρινά. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις θέρμανσης για την επιδιόρθωση των οποίων, εάν τηρηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα χρειαστούν περίπου δύο μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε φορώντας μπουφάν, γιατί η θερμοκρασία είναι 6-8 βαθμοί Κελσίου. Το κόστος της επισκευής των εγκαταστάσεων θέρμανσης είναι μεγάλο και δεν υπάρχουν πιστώσεις. Επιπλέον, ακόμη και αν βρεθούν χρήματα, θα χρειαστεί να γίνει διαγωνισμός για την ανάθεση της επισκευής. Επομένως θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου για να έχουμε θέρμανση» πρόσθεσε ο κ.Γαλατιανός.

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση παρέμβαση της Πολιτείας με ευθύνη των αρμόδιων υπουργών για την οριστική επίλυση και την άμεση επισκευή της βλάβης στις εγκαταστάσεις της κεντρικής θέρμανσης, προσπερνώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το θέμα της καθαριότητας, όπως εξήγησε ο κ.Γαλατιανός, οφείλεται στο γεγονός ότι στο τέλος του 2016 έληξε η σύμβαση με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και παρότι η ισχύς της παρατάθηκε για ένα δίμηνο, η ανάδοχος δεν μπορεί να παράσχει υπηρεσίες καθαριότητας, διότι ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης