Φως στην υπόθεση απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας έδωσαν τα στοιχεία που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της έρευνας η ΕΛ.ΑΣ., η οποία βρέθηκε στα ίχνη των δραστών λίγες ημέρες μετά το περιστατικό. Δύο άτομα έχουν συλληφθεί και οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγκέφαλος των απαγωγέων ήταν ο 48χρονος Χάρης Φαναριώτης, DNA του οποίου βρέθηκε είτε στα ρούχα που φορούσε η κοπέλα κατά την απελευθέρωσή της είτε σε ιδιόχειρο σημείωμαΕγκέφαλος των απαγωγέων, σύμφωνα με την ομολογία του, ήταν ο 48χρονος Χάρης Φαναριώτης, DNA του οποίου βρέθηκε είτε στα ρούχα που φορούσε η κοπέλα κατά την απελευθέρωσή της είτε σε ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο είχε αφεθεί στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, με το οποίο οι δράστες ζητούσαν ως λύτρα 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος  εργαζόταν ως υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας, ενώ οι υπόλοιποι είναι ένας 53χρονος ομογενής από το Καζακστάν που διατηρούσε νυχτερινό κέντρο επί της οδού Κατσαρδή 3 στις Αχαρνές και ένας Αλβανός υπήκοος που λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος, ο οποίος και αναζητείται.

Αν και οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι η δράση τους ήταν ερασιτεχνική, οι απαγωγείς προέκυψε ότι παρακολουθούσαν επί έξι μήνες τις κινήσεις και την καθημερινότητα της κοπέλας, μέσω του λογαριασμού της στο Facebook όπου συχνά έγραφε πού βρισκόταν και τι έκανε. Ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσαν να είχαν απαγάγει πολύ εύκολα ένα από τα παιδιά του θείου της, αλλά ήταν ανήλικα και δεν ήθελαν να τα τρομάξουν.

Το κρησφύγετο στη Λούτσα και οι έρευνες στα σπίτια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπίτι όπου κρατούσαν όμηρο την κοπέλα επί 9 ημέρες βρίσκεται στην περιοχή της Λούτσας Αττικής. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν αποδεικτικά στοιχεία που ταυτοποιούν τα πρόσωπα των δραστών.
Επιπλέον, εκτενείς έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στο σπίτι του εγκεφάλου στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων λύτρων, ενώ στο σπίτι του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 11 φυσίγγια αβολίδωτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα και μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.



Φωτό: Alpha

Η απαγωγή και η καταβολή λύτρων

Ήταν αργά το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου όταν η 27χρονη ανιψιά του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη εξερχόταν από το σπίτι της στην περιοχή της Κυψέλης προκειμένου να μεταβεί στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου εργάζεται, στην περιοχή της Δάφνης. Εκεί οι απαγωγείς τής επιτέθηκαν προτού προλάβει να προβάλει αντίσταση, την άρπαξαν και την έβαλαν με τη βία σε ένα σκούρο αυτοκίνητο τύπου βαν. Μετά την επιχείρηση αιφνιδιασμού οι απαγωγείς την οδήγησαν σε άγνωστο κρησφύγετο, όπου την κράτησαν σε ομηρία.

Τρεις ημέρες μετά την απαγωγή επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και του έθεσαν τους όρους για την απελευθέρωσή της. Οι απαγωγείς στην αρχή απαιτούσαν να τους καταβληθεί το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ομάδα διαπραγματευτών βοηθούσε την οικογένεια στις συνομιλίες της με τους απαγωγείς. Η υπόθεση κρατήθηκε απόλυτα μυστική, αφού η ζωή της νεαρής βρισκόταν σε κίνδυνο. Η 27χρονη αφέθηκε τελικά ελεύθερη το πρωί της 9ης Νοεμβρίου κοντά στο σπίτι της στην Άνω Κυψέλη, έπειτα από την καταβολή λύτρων ύψους 82.000 ευρώ από τον πατέρα της σε περιοχή του Αμαρουσίου. Η συμφωνία επετεύχθη κατόπιν διαπραγματεύσεων στις 7 Νοεμβρίου.

H 27χρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής παραδόθηκε δύο ημέρες μετά στην οικογένειά της, ενώ ήταν καλά στην υγεία της.

Ομολόγησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή

Μετά την ομολογία τους, εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία. Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αργότερα στον ανακριτή, ενώ ο τσιλιαδόρος αναζητείται.

O εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για:
α. Αρπαγή κατά συναυτουργία με την επιβαρυντική περίπτωση του εξαναγκασμού στην καταβολή λίτρων.
β. Εκβίαση κατά συναυτουργία με σωματική βία. 
γ. Παράνομη οπλοκατοχή.

Οι συνομιλίες

Ο 48χρονος επικοινώνησε με τον πατέρα της ομήρου δύο ημέρες μετά την απαγωγή και πιο συγκεκριμένα δύο φορές. Στην πρώτη τον καθοδηγούσε για να βρει τον φάκελο πάνω σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην οδό Ολυμπίας στην Ν. Ιωνία, ενώ στη δεύτερη του είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω 10 εκατομμύρια ευρώ. Θα σε ξαναπάρω για το πότε και που».

Δύο ημέρες μετά ακολούθησε η παρακάτω επικοινωνία:

Απαγωγέας: Έκανες κάτι γι αυτό που είπαμε;

Πατέρας: Είναι δύσκολο βρε παιδιά, που να βρω τόσο λεφτά. Προσέξτε το παιδί μου.

Απαγωγέας: Μην ανησυχείς προσέχουμε την κόρη σου. Μη φοβάσαι. Ο κουνιάδος σου έχει λεφτά ζήτα του.

Ακολουθεί τρίτη συνομιλία:

Απαγωγέας: Του τα ζήτησες;

Πατέρας: Παιδιά είναι δύσκολο, θα δω τι θα κάνω. Το παιδί είναι καλά;

Απαγωγέας: Καλά είναι, ζήτα τα λεφτά και θα τα ξαναπούμε.

Η τέταρτη επικοινωνία:

Απαγωγέας: Τα μάζεψες τα λεφτά;

Πατέρας: Παιδιά μόνο 80.000 χιλιάδες έχω. Δεν μπορώ να βρω άλλα.

Απαγωγέας: Εντάξει φέρε αυτά. Θα σου πω που και πότε.

Στις 16:44 το Σάββατο 8 Νοεμβρίου ο απαγωγέας επικοινωνεί και λέει στον πατέρα:

«Εντάξει τα πήρα τα λεφτά. Αύριο-μεθαύριο θα την αφήσουμε γιατί δεν θα έχει καλό καιρό».

Ο δράστης αφήνει και την 27χρονη να μιλήσει: «Μπαμπά είμαι καλά θα με αφήσουν τη Δευτέρα γιατί θα βρέχει πολύ αύριο. Όλα καλά μπαμπά».

Διαβάστε επίσης:

Ανθρωποκυνηγητό για τους απαγωγείς

Αίσιο τέλος με απαγωγή νεαρής -ζήτησαν 10 εκατ., πήραν 82.000 ευρώ και την άφησαν ελεύθερη

Νέα στοιχεία για την απαγωγή της 27χρονης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης