Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε 59 συλλήψεις προχώρησαν τις τελευταίες ώρες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τρίτη και αφορά στην εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που επιδίδονταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού, το οποίο διοχέτευαν κυρίως στην Τουρκία.

Όπως έγραψε από χθες το zougla.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο οποίος είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο Δημήτρης – Ριχάρδος Μυλωνάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στις 14 Ιουλίου του 2014 έπειτα από έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί σε δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του και στα οποία θα έπρεπε, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, να φυλάσσονται για έναν μήνα τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο.

Αν και στο βιβλίο που τηρούσε η επιχείρηση υπήρχαν εγγραφές αντικειμένων αξίας άνω των 70.000 ευρώ, αυτά δεν βρέθηκαν, με αποτέλεσμα ο 51χρονος να κατηγορηθεί για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών. 



Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήδη έχουν κατασχέσει μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου έφθασαν στα ίχνη των λαθρεμπόρων κατά την έρευνα που διεξήγαγαν για τη συμμορία των κλεπταποδόχων Ρομά, η οποία είχε εξαρθρωθεί πριν από δύο χρόνια. Όπως φάνηκε, οι Ρομά είχαν αναπτύξει… «χρυσή» συνεργασία με κάποια από τα μέλη των οργανώσεων λαθρεμπορίας και έτσι τέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Κομβικό ρόλο στη διοχέτευση του χρυσού στο εξωτερικό φέρεται να έπαιζε ένας Σύρος καθώς και ένας Τουρκοαρμένιος. Ειδικότερα, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να προμηθεύονταν χρυσαφικά και να τα έλιωναν μετατρέποντάς τα σε ράβδους, οι οποίες έπαιρναν τον δρόμο για το… εξωτερικό.

Αρχηγός του ενός κυκλώματος ο Ριχάρδος

Νεότερες πληροφορίες του ΑΠΕ ανέφεραν το μεσημέρι της Τετάρτης πως ο Ριχάρδος φέρεται να είναι αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια, τις οποίες διοχέτευε στη συνέχεια στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Η αστυνομία έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του όσο και την πολυτελή οικία του στη Σαρωνίδα. 

Παράλληλα, στο ένα κύκλωμα φέρεται να έχει καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος. Στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκονται κι άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης