Στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, η οποία έγινε μέσα στο σπίτι του, ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας στην Κηφισιά, έφθασε η αστυνομία.

Την ώρα που αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής ήταν στο «κυνήγι» των δραστών της δολοφονίας του επιχειρηματία Σταματιάδη πριν από περίπου δέκα μήνες, οι φυσικοί αυτουργοί το είχαν ρίξει στο πραγματικό κυνήγι… αγριογούρουνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την διάρκεια του έκαναν λάθη και βοήθησαν τους αστυνομικούς του τμήματος Διαρρηκτών να φτάσουν στην ταυτοποίηση τους με την ληστεία μετά φόνου. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην σπείρα που έκανε κλοπές και διαρρήξεις στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα συμμετείχαν συνολικά 10 άτομα, ανάμεσα τους και μια γυναίκα από την Ρουμανία. Μετά από επιχείρηση που έγινε συνελήφθησαν, στην Αττική και την Κόρινθο, οκτώ μέλη ενώ έδωσαν πληροφορίες στις βέλγικες αρχές για έναν από τους δολοφόνους του 52χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Στο περιστατικό συμμετείχαν αλλά τρία άτομα. Τα δυο έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται στο εξωτερικό. 

Όπως είπαν οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης «μετά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας, οι δράστες διέφυγαν από τη χώρα, τα λοιπά δε μέλη της οργάνωσης άλλαξαν τη μεθοδολογία δράσης τους, συνεχίζοντας τη δράση τους εκτός Αττικής. Μάλιστα, επέλεγαν περιοχές όπου πραγματοποιούνταν κοινωνικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τοπικά πανηγύρια, κατά τη διάρκεια των οποίων απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες των οικιών ή καταστημάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «SUS SCROFA» και το λάθος

Μετά την δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να βρουν κάποιο στοιχείο που θα συνέδεε συγκεκριμένα πρόσωπα με το σπίτι της Κάτω Κηφισιάς. Ερεύνησαν για εβδομάδες και σε μεγάλη απόσταση τις κάμερες που πιθανότατα θα είχαν καταγράψει το δρομολόγιο και το όχημα διαφυγής των δραστών.

Ο καιρός περνούσε και στο τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής έφτασε μια πληροφορία για μια σπείρα που έκανε κλοπές και διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Όταν οι αστυνομικοί είχαν μια εικόνα για τους δράστες αποφάσισαν να κάνουν έφοδο σε ένα από τα σπίτια τους και τότε βρέθηκαν μπροστά στο αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες στην δολοφονία της Κηφισιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο σπίτι βρέθηκαν κατεψυγμένα κομμάτια αγριογούρουνου ενώ στο αυτοκίνητο έγινε ειδική έρευνα που έδειξε ότι υπήρχαν κηλίδες αίματος, παρά το γεγονός ότι το είχαν καθαρίσει. Τα εργαστήρια πιστοποίησαν ότι το αίμα στο αυτοκίνητο ανήκε σε ζώο με την επιστημονική του ονομασία να είναι «Sus scrofa», δηλαδή αγριογούρουνο. Επίσης, εντοπίστηκαν κομμάτια αγριογούρουνου στον καταψύκτη του σπιτιού. Όμως οι αστυνομικοί βρήκαν και κάλυκες οι οποίοι ταίριαζαν με τους κάλυκες που είχαν βρει στην μονοκατοικία της Κηφισιάς. Ένα ακόμα στοιχείο που «τοποθετούσε» τους συλληφθέντες στο σπίτι του 52χρονου. Επίσης, διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο ήταν παρόμοιο με όχημα που χρησιμοποίησαν στα τέλη Μαρτίου κακοποιοί οι οποίοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ΑΤΜ και επίσης εισέβαλαν σε πολυτελή κατοικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου είχαν δέσει ένα ζευγάρι χωρίς όμως να ασκήσουν βία στα παιδιά τους.

Οι τρεις από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου και οι άλλοι δυο εκτελούσαν χρέη τσιλιαδόρων. Μέσα στο σπίτι της Κηφισιάς ήταν ο νεαρός που συνελήφθη στο Βέλγιο και οι άλλοι δυο που αναζητούνται. Μάλιστα, τον έναν οι αστυνομικοί τον θεωρούν «σκληρό» κακοποιό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Για περίπου δέκα μήνες, από τον Απρίλιο του 2018, μια ομάδα αστυνομικών του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής είχε θέσει ως προτεραιότητα τον εντοπισμό των αγνώστων που εισέβαλαν στο σπίτι του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Από τις πρώτες εβδομάδες της έρευνας αστυνομικοί που γνώριζαν λεπτομέρειες της υπόθεσης δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η zougla, δεν ήταν μια συνηθισμένη φράση που έλεγαν θέλοντας να «θολώσουν» τα νερά και να «κοιμίσουν» τους δράστες.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια του, επιδεικνύοντας μια μοναδική καρτερικότητα, περίμενε να χτυπήσει το τηλέφωνο και να ακούσει ότι συνελήφθησαν οι δράστες. Ένα μικρό δείγμα δικαίωσης για την σύζυγο του και τα παιδιά του 52χρονου.

Όλα έγιναν τον περασμένο Απρίλιο… Τότε άγνωστοι μπήκαν από την κεντρική πόρτα στο οικόπεδο του επιχειρηματία στην Κάτω Κηφισιά. Αρχικά, προσπάθησαν να παραβιάσουν την πόρτα του σπιτιού του αδελφού του αλλά δεν τα κατάφεραν. Πήγαν στο σπίτι του 52χρονου και καθώς ο συναγερμός δεν ήταν ενεργοποιημένος. Έψαξαν τον χώρο του γραφείου και του ισογείου και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο όπου κοιμόταν ο 52χρονος και η σύζυγος του. Τον ξύπνησαν και του ζήτησαν χρήματα και κάποια στιγμή ο δράστης τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα διαρρηκτικό εργαλείο. Ο 52χρονος έχασε τις αισθήσεις του ενώ οι δράστες έλεγαν στην γυναίκα του να σταματήσει να φωνάζει. Ο επιχειρηματίας προσπάθησε να σηκωθεί και τότε ο δεύτερος τον πυροβόλησε 3 φορές με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σε συκώτι, σπονδυλική στήλη και να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα στο πόδι. Την ώρα της ληστείας στην σοφίτα κοιμόταν ο 18χρονος γιος της οικογένειας και στο υπόγειο η αλλοδαπή οικιακή βοηθός. Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν τρεις κάλυκες από ένα εννιάρι πιστόλι και μια βολίδα καρφωμένη στον τοίχο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης