Zougla newsroom

Σε συλλήψεις Γερμανών αντιεξουσιαστών που είχαν βρει «καταφύγιο» στη χώρα μας καθώς σε βάρος τους υπήρχαν ευρωπαϊκά εντάλματα έρευνας προχώρησαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μαζί με Γερμανούς συναδέλφους τους και στελέχη της Eurojust.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα τους οποίους οι γερμανικές Αρχές αναζητούσαν καθώς «διεξάγεται έρευνα και κατηγορούνται για σύνταξη εγκληματικής οργάνωσης το 2016, που σκοπό είχε να οργανώσει συγκρούσεις και επιθέσεις ενάντια στην αστυνομία και άλλους στόχους. Οι σύντροφοι κατηγορούνται για διάφορα περιστατικά, όπως την οργάνωση ποδηλατοπορείας το καλοκαίρι του 2017, την οργάνωση συγκρούσεων στο Αμβούργο κατά τη σύνοδο G20, πριν 3 χρόνια, ή την κατάληψη ενός άδειου εργοστασίου στο Βερολίνο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ιστότοπος του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Οι συλληφθέντες από τις χθεσινές επιχειρήσεις σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ένα σπρέι πιπεριού. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοσή τους στη Γερμανία. Εκτός από την Ελλάδα, επιχειρήσεις και άλλων υπηρεσιών έγιναν σε πολλές χώρες της Ευρώπης για τον εντοπισμό περίπου 20 ατόμων, τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία των γερμανικών αρχών, κατηγορούνται για επεισόδια και καταλήψεις. 

Ελεύθερα αφέθηκαν δύο ακόμα άτομα που προσήχθησαν καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Ωστόσο φέρονται να έχουν σχέσεις με γνωστή κατάληψη των Εξαρχείων, στην οποία η Αστυνομία έχει επέμβει τρεις φορές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης