Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε από την Αλβανία, τυποποιούσε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστες κάνναβης, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στα Ιωάννινα, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση πέντε άτομα. Πρόκειται για έναν 49χρονο Αλβανό και τέσσερις Ελληνες, εκ των οποίων τρείς άνδρες ηλικίας 46, 57 και 60 ετών και μία 57χρονη γυναίκα. Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί τρείς συνεργοί τους, ηλικίας 24, 45 και 60 ετών, επίσης μέλη της σπείρας. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται δεκαεπτά άτομα εκ των οποίων οι εννέα είναι φυλακισμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης, κάποια από τα μέλη είχαν την ευθύνη της εισαγωγής των ναρκωτικών από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, άλλα ήταν υπεύθυνα για την τυποποίηση, ενώ τα υπόλοιπα είχαν αναλάβει την απόκρυψη των ναρκωτικών σε τροχόσπιτο σε περιοχή των Ιωαννίνων. Οπως διαπιστώθηκε οι ποσότητες κάνναβης που κατασχέθηκαν, προορίζονταν να εξαχθούν σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Από έρευνες που έγιναν σε χώρους, οικίες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες με 89 κιλά και 50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και 150 γραμμάρια χασισέλαιου. Επίσης, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 12.270 ευρώ, τρία αυτοκίνητα, ένα τροχόσπιτο, ένα κυνηγετικό όπλο και καταγραφικό μηχάνημα με τρεις κάμερες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης