Μία γυναίκα συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διερεύνηση της υπόθεσης εντάσσεται σε παγκόσμια επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αναγνώριση ανήλικων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διακίνησης οπτικοακουστικού υλικού, μέσω διαδικτύου. Στο πλαίσιο εξειδικευμένης ψηφιακής έρευνας στο εμφανές και στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), εντοπίστηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων (47 φωτογραφίες και 11 βίντεο) στο οποίο συμμετείχε η 19χρονη Βουλγάρα και τρία ανήλικα κορίτσια, δύο 16χρονες Ελληνίδες ακόμα και η 5χρονη αδελφή της από την Βουλγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού εξακριβώθηκε ότι η άγνωστη γυναίκα ήταν η συλληφθείσα αλλοδαπή.

Σε συντονισμένες έρευνες που ακολούθησαν, στο σπίτι της αλλοδαπής και σε τέσσερις ακόμα οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Έξι σκληροί δίσκοι, 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στιλέτο σε δερμάτινη θήκη, πυροβόλο όπλο – πιστόλι με γεμιστήρα με 4 αβολίδωτα φυσίγγια, κουτί μεταφοράς φυσιγγίων με 24 αβολίδωτα φυσίγγια και 3 αυτοσχέδια τσιγαριλίκια ακατέργαστης κάνναβης.

Από την έρευνα των ψηφιακών πειστηρίων και από την προανάκριση, διακριβώθηκαν τα στοιχεία των 3 ανήλικων κοριτσιών – θυμάτων της αλλοδαπής, η οποία παρήγαγε συστηματικά αρχεία πορνογραφικού περιεχομένου, που διακινούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε άλλους χρήστες, έναντι αμοιβής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το στιλέτο, το πυροβόλο όπλο, το κουτί μεταφοράς φυσιγγίων και τα τσιγαριλίκια, βρέθηκαν σε οικία Ελληνα, όπου η αλλοδαπή διέμενε προσωρινά και συνελήφθη για παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και ναρκωτικών.

Τα πειστήρια που κατασχέθηκαν εστάλησαν στα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης