Τρίπολη: Χειροπέδες σε επαγγελματίες διαρρήκτες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Μαΐου 2015, 01:21
Τρίπολη: Χειροπέδες σε επαγγελματίες διαρρήκτες
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο 39χρονοι Γεωργιανοί, οι οποίοι κατηγορούνται για 11 διαρρήξεις και κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, σε σπίτια στην Αρκαδία, την Αργολίδα, το Λαύριο Αττικής και τη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για βεγγαλικά.

Οι δύο συλληφθέντες εντόπιζαν τους στόχους τους κυρίως τις πρωινές ώρες, που απουσίαζαν οι ένοικοί τους και έμπαιναν μέσα παραβιάζοντας τις πόρτες.

Στη συνέχεια, έκλεβαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και διάφορα αντικείμενα και έγγραφα.

Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 54.000 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μεγάλο αριθμό χρυσαφικών, ηλεκτρονικών συσκευών και διαφόρων αντικειμένων, όλα προϊόντα κλοπής, μέρος των οποίων αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις κροτίδες, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, το ποσό των 110,60 ευρώ και έξι δολάρια ΗΠΑ, διαρρηκτικά εργαλεία, ένα ζευγάρι γάντια κι ένα αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την τοπική Ασφάλεια, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Μαΐου 2015, 01:26