Χειροπέδες σε δύο άτομα για σωρεία διαρρήξεων στη Θεσσαλονίκη - Δραπέτης ανάμεσα στους συλληφθέντες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 10:25
Χειροπέδες σε δύο άτομα για σωρεία διαρρήξεων στη Θεσσαλονίκη - Δραπέτης ανάμεσα στους συλληφθέντες

Δύο υπήκοοι Σερβίας συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι ως οι δράστες σωρείας διαρρήξεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες σε εμπορικά καταστήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος, απ' όπου αφαίρεσαν είδη ένδυσης και οπτικά ηλίου και οράσεως, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται, σύμφωνα με τους παθόντες, ότι προσεγγίζει τα 900.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 51 και 58 ετών και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένας άνδρας που είχε δραπετεύσει τον Απρίλιο του 2014 από τις φυλακές Αλικαρνασσού Κρήτης. Πρόκειται για τον 58χρονο.

Οι δύο άνδρες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, όταν σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε ένα τσεκούρι στην κατοχή του 51 ετών άνδρα, ενώ ο συγκατηγορούμενός του υπέδειξε πλαστά έγγραφα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2017 έως τις αρχές του προηγούμενου μήνα πραγματοποίησαν τη μία διάρρηξη μετά την άλλη, φτάνοντας συνολικά στις 19, με στόχο εμπορικά καταστήματα.

Μέσα στο ίδιο όχημα βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ σε σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα εντοπίστηκαν διάφορα κλοπιμαία, τα οποία και αναμένεται να αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 10:30