Χειροπέδες σε 39χρονο στην Πάτρα για εμπλοκή σε υπόθεση ανθρωποκτονίας

Χειροπέδες σε 39χρονο στην Πάτρα για εμπλοκή σε υπόθεση ανθρωποκτονίας
Για εμπλοκή σε υπόθεση ανθρωποκτονίας και ληστείας που είχε συμβεί τον Νοέμβριο του 2010 στην Πάτρα συνελήφθη ένας 39χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος κατηγορείται επίσης και για ληστεία που είχε σημειωθεί το 2016 στη Λάρισα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία, τα ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου του 2010, τρία άτομα ανέμεναν σε πιλοτή σπιτιού στην Πάτρα έναν 53χρονο και στη συνέχεια τον οδήγησαν με τη βία στο εσωτερικό της κατοικίας του, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Ακολούθως, τα τρία άτομα μετέφεραν τον 53χρονο σε αγρόκτημα δίπλα από το σπίτι του, όπου έπειτα από κτυπήματα με οικοδομικά εργαλεία προκλήθηκε ο θάνατός του.

Για την υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, υπέβαλαν συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό στην ανακρίτρια Πατρών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 39χρονου, για συμμετοχή του στην υπόθεση.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί το 2017 στη Βουλγαρία, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, 36χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία, μετά την έκδοσή της στην Ελλάδα, προφυλακίστηκε.

Ο 39χρονος συνελήφθη στις 18 Μαΐου, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Κέντρου Επαφής Προμαχώνα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Λάρισας για διάπραξη ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, που είχε γίνει το 2016 στη Λάρισα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας. Αφού ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία για την εμπλοκή στη ληστεία, θα μεταχθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Πατρών, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, 10:59