Μέλος της σπείρας που έχει κλέψει πολυτελή αυτοκίνητα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ, φέρεται να είναι ο 28χρονος που συνελήφθη, στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συγκατηγορούμενοι του συλληφθέντα, για την ίδια υπόθεση, είναι ένας 41χρονος, ο οποίος παραμένει έγκλειστος σε φυλακή και ένας 29χρονος που αναζητείται, ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των συνεργών τους.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, από τον Ιούλιο του 2018, εντόπιζαν πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα, είτε έξω από τις οικίες των θυμάτων είτε σε χώρους στάθμευσης, και τα έκλεβαν με τη χρήση εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού (φορητών Η/Υ και συσκευών απενεργοποίησης immobilizer).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, τα στάθμευαν προσωρινά σε ερημικούς δρόμους και, αφού διαπίστωναν ότι δεν διαθέτουν σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS), τα μετέφεραν σε κλειστούς χώρους στάθμευσης οχημάτων, τους οποίους είχαν ενοικιάσει για το σκοπό αυτό.

Αμέσως μετά, αφού τοποθετούσαν στα οχήματα πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ελληνικών αλλά και ξένων Αρχών, τα εξήγαγαν στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Αλβανία, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία, που διέμενε ο 28χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα διαγνωστικό μηχάνημα αυτοκινήτου, τέσσερις σφραγίδες καθώς και διάφορα έγγραφα αυτοκινήτων. Επιπλέον, έξω από την οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ αυτοκίνητο το οποίο είχε πρόσφατα κλαπεί και το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι, από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 14 κλοπές αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αργολίδας και της Κορινθίας, ενώ οι δράστες έχουν συλληφθεί ξανά για διάπραξη όμοιων αδικημάτων. Επίσης, ερευνάται η συμμετοχή τους και σε πλήθος ανάλογων κλοπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης