Για υπεξαίρεση κατηγορείται μία Ελληνίδα ρωσικής καταγωγής, διαχειρίστρια ξένης περιουσίας, η οποία συνελήφθη από του άνδρες της τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συλληφθείσα είχα αναλάβει να φυλάει κάποια έργα τέχνης, όπως πίνακες ζωγραφικής. Εκείνη όμως αντί να τα φυλάει, αποπειράθηκε να τα πουλήσει. Έγινε όμως αντιληπτή από τους πελάτες που της είχαν εμπιστευθεί τα έργα τέχνης τους και συνελήφθη. Από την έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν εντός της οικίας της περίπου 20 πίνακες Ρώσων κυρίως ζωγράφων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 16-1-2018 στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 65χρονη, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψη Ανακριτή, κατηγορούμενη για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που το είχαν εμπιστευτεί στην υπόχρεο λόγω της ιδιότητας της ως διαχειρίστρια ξένης περιουσίας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή ιστορικού τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, στην οικία της συλληφθείσας, καθώς και σε έτερη οικία ημεδαπής, στο Χαλάνδρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη οικία:
– 18 πίνακες κυρίως Ρώσων καλλιτεχνών
– Τέσσερα σχέδια ζωγραφικής
– Ένα (1) τύπωμα ζωγραφικής
– Πέντε σκίτσα ζωγραφικής
– Δύο έργα ζωγραφικής σε χαρτόνι
– Ένα φύλλο χάρτου με καλλιγραφική γραφή
– 230 τυπώματα από βιβλία ρωσικής προέλευσης

Στην δεύτερη οικία:
– Δύο πίνακες Ρώσων καλλιτεχνών
– Τρεις πίνακες του Ρώσου καλλιτέχνη ΑΝΑΤΟΛΙ ΖΒΕΡΕΦ κύριου εκφραστή του Ρώσικου εξπρεσιονισμού

Ερευνάται το νόμιμο της κατοχής των κατασχεθέντων έργων τέχνης, τα οποία θα αποσταλούν προς εκτίμηση σε αρμόδιους ιστορικούς τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ φωτογραφικό υλικό αυτών, θα αποσταλεί στην INTERPOL για περαιτέρω διερεύνηση.

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή.

zouglanewsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης