Χειροπέδες από τη ΔΙΑΣ σε σεσημασμένο «ποντικό» που άδειαζε γραφεία στον Πειραιά - Ντοκουμέντο από τη δράση του

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 11:40
Χειροπέδες από τη ΔΙΑΣ σε σεσημασμένο «ποντικό» που άδειαζε γραφεία στον Πειραιά - Ντοκουμέντο από τη δράση του
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Χειροπέδες σε έναν σεσημασμένο για κλοπές και ληστείες 37χρονο πέρασαν πριν από μερικές ημέρες
άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά.

Ο συλληφθείς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων της περιοχής λόγω της... δράσης του, «ειδικευόταν» στο άνοιγμα γραφείων τις βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του ξεκίνησε όταν ο συλληφθείς έσπασε την εξωτερική πόρτα ασφαλιστικού γραφείου που βρίσκεται επί της οδού Κολοκοτρώνη και εισήλθε σε αυτό, χωρίς όμως να αποσπάσει ούτε χρήματα ούτε κάποιο πολύτιμο αντικείμενο. Λόγω λοιπόν του γεγονότος ότι δεν βρήκε τίποτα αξίας για να αφαιρέσει, στη συνέχεια αποπειράθηκε να διαρρήξει το διπλανό γραφείο, όπως και έγινε.

Μέσα στο εν λόγω γραφείο όμως βρισκόταν μία ψυχολόγος, η οποία, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της, ειδοποίησε την αστυνομία, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και να τον συλλάβουν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος είχε αποπειραθεί την Τρίτη 8 Μαΐου να διαρρήξει το γραφείο στο οποίο στεγάζεται η εφημερίδα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» επί της οδού Καραΐσκου. Όπως θα δείτε όμως στο video-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το zougla.gr, η προσπάθειά του δεν ευοδώθηκε. 


Παράλληλα, εκ του τρόπου δράσης του συνάγεται από τις Αρχές το συμπέρασμα πως ο εν λόγω άνδρας είχε διαπράξει ακόμη δύο διαρρήξεις την Τετάρτη 9 Μαΐου: αρχικά εισήλθε στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και αφαίρεσε το πορτοφόλι της διευθύντριας, ενώ στη συνέχεια «μπούκαρε» σε ένα δικηγορικό γραφείο, από το οποίο απέσπασε έναν φορητό υπολογιστή.

Επιπλέον, προέκυψε πως ο 37χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα στα Εξάρχεια, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν ακόμη τρεις καταδικαστικές αποφάσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 11:44