Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί θύμιζε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ο καταυλισμός μεταναστών της Σούδας, ως αποτέλεσμα του εκρηκτικού κλίματος που επικράτησε λίγη ώρα νωρίτερα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής της Αγίας Άννας Καπέλας έξω από το Δημαρχείο που αντιτίθεται στη δημιουργία ιατρικής δομής στο κτίριο πρώην Κλινικής από την ισπανική Μ.Κ.Ο. «SMH».

Οι εντάσεις ξεκίνησαν όταν μικρή ομάδα συγκεντρωμένων, λίγο μετά τις 21:00, εντόπισε πλησίον της Σούδας μετανάστες και τους ακινητοποίησε λέγοντας στην Αστυνομία ότι οι συγκεκριμένοι ευθύνονται για το σπάσιμο δύο αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης λίγη ώρα νωρίτερα. Και οι 5 μετανάστες προσήχθησαν στην Ασφάλεια Χίου με την Αστυνομία να αναζητά τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα χωρίς όμως να έχει καταφέρει να τα εντοπίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια δόθηκε λίγη ώρα αργότερα όταν οι συγκεκριμένοι πολίτες, 5 στον αριθμό, παρά τις συστάσεις της Αστυνομίας να απομακρυνθούν βρίσκονταν κοντά στον καταυλισμό της Σούδας… «κόβοντας» βόλτες. Ως αποτέλεσμα ήρθε η προσαγωγή τους στην Ασφάλεια με στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου να τονίζουν στον «π» ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι στην πλειονότητά τους αυτά τα άτομα πρωτοστατούσαν σε επεισόδια στο παρελθόν ήταν ύποπτα για προβοκάτσια.

Τουρίστες ή μέλη Μ.Κ.Ο.;

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω η Αστυνομία εντόπισε δύο άτομα τα οποία βρίσκονταν στον καταυλισμό της Σούδας, χωρίς να έχουν δικαιοδοσία και τα οποία στη θέα των Αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν με τα ποδήλατά τους. Ανεπιτυχώς όμως αφού λίγα μέτρα μακρύτερα έπεσαν σε αστυνομικό μπλόκο με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να σταματήσουν δηλώνοντας… τουρίστες, χωρίς όμως να γίνουν πιστευτοί.

Ένταση στη Σούδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γενικότερη αναστάτωση που επικράτησε στο κέντρο της πόλης είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στο εσωτερικό του καταυλισμού της Σούδας με τους μετανάστες να ταμπουρώνονται και να είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε πιθανή πρόκληση με ξύλα, πέτρες και λοστούς. Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν ακαριαία η Αστυνομική Διεύθυνση υπό τον Αστυνομικό Διευθυντή Αθ. Μπασιούκα και τον επίσης Αστυνομικό Διευθυντή Γ. Κεβόπουλο, προχώρησε σε εκταταμένη επιχείρηση στο εσωτερικό του καταυλισμού με σκοπό τον εντοπισμό πολεμοφόδιων και ατόμων που ήταν έτοιμα να επιτεθούν.

Μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής είχε δοθεί εντολή στις δυνάμεις των ΜΑΤ να παραμείνουν στις δύο εισόδους του καταυλισμού προς αποφυγή νέων πιθανών εντάσεων ή επεισοδίων.

Να σημειωθεί ότι δύο μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Με πληροφορίες από politischios.gr

Διαβάστε επίσης

Χίος: Επιθέσεις κατά προσφύγων σε Σούδα και Κάστρο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης