Ούτε έναν χρόνο δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ο δρόμος από Θολοποτάμι προς Άγιο Γεώργιο Συκούση στη Χίο και κατέρρευσε ξανά, ακριβώς στο σημείο όπου είχε καταρρεύσει περασμένο τον Μάρτιο.

Παρά τα έργα αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο πριν από λίγους μήνες, κόστους άνω των 40.000 ευρώ, ο δρόμος… πήρε και πάλι την κατηφόρα, δημιουργώντας σημαντικά ερωτηματικά για τις παρεμβάσεις και τον τρόπο υλοποίησης των έργων που εκτελεί η Περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την προϊστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Α. Τσικολή, «αυτά συμβαίνουν όταν μερικά πράγματα δεν γίνονται όπως πρέπει».

«Υπάρχουν δύο ειδών μελέτες. Αυτές που γίνονται στα πλαίσια συντήρησης ενός έργου, αλλά και οι άλλες που περιλαμβάνουν γεωτεχνικές μελέτες, αποστραγγιστικά έργα κι εν πάση περιπτώσει μελετούν ένα πρόβλημα σε βάθος», εξήγησε η κ. Τσικολή, χαρακτηρίζοντας το έργο που προηγήθηκε της καταστροφής ως «μπάλωμα» κι όχι ως οριστική λύση.  

«Άρτια εργολαβία» λέει ο πρώην αντιπεριφερειάρχης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για άρτια εργολαβία που, όμως, έπεσε πάνω σε γεωλογικό φαινόμενο έκανε λόγο ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Μ. Κράκαρης. Όπως σημείωσε, το έργο που εκτελέστηκε επί ημερών του είναι άρτιο τεχνικά, ωστόσο, όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο που εξελίσσεται, με αποτέλεσμα να απαιτούνται περαιτέρω παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο σημείο του οδοστρώματος.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας αναφέρουν ότι το κόστος αποκατάστασης της νέας ζημιάς θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον εργολάβο, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής συντήρησης του έργου.

Πηγή: politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης