Η πρωινή μπόρα που ξέσπασε πάνω από την πόλη της Χίου ήταν αρκετή προκειμένου να αναδείξει για ακόμη μία φορά την ανεπάρκεια του καταυλισμού της Σούδας ως προς τη δυνατότητα που παρέχει για τη διαμονή προσφύγων και μεταναστών με αξιοπρεπείς συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε λίγα λεπτά ο καταυλισμός πλημμύρισε με αποτέλεσμα πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν να περισώσουν τα υπάρχοντά τους αφού οι σκηνές γέμισαν με νερό.

«Η κατάσταση εκεί δεν είναι ικανοποιητική για τον χειμώνα. Η Σούδα φιλοξενεί μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν που μπορεί και όχι σε ικανοποιητικές συνθήκες. Το προσωπικό είναι εκεί για να προλάβει ότι μπορεί όμως υπάρχουν άνθρωποι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα και όπως έχω πει, ο καταυλισμός αυτός πρέπει να κλείσει», ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας Γ. Καραμανής, παραπέμποντας στην τριμελή επιτροπή που συστάθηκε από πλευράς Δημοτικής Αρχής με τη συμμετοχή των Στρ. Γδύση, Γ. Παπαδόπουλου και Β. Ποταμούση, για το κλείσιμο του καταυλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που κάνω εγώ εκεί είναι η διαχείριση της καθημερινότητας και να περιορίσουμε τις άσχημες συνθήκες τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους περίοικους», προσέθεσε.

«Δεν μιλάμε για μία κατάσταση οργανωμένη όπως ήταν πέρσι. Ο καταυλισμός δεν ενδείκνυται για μακροχρόνια παραμονή», ανέφερε λέγοντας ότι σήμερα ο αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται είναι οι 700, μέγεθος μη διαχειρίσιμο με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί την χειμερινή περίοδο.

ΠΗΓΗ: politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης