Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Κώστας Χαμπιαούρης φθάνει στη Χίο αύριο Τετάρτη 18 Ιουλίου για να συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Ομηρικής Ακαδημίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού καθώς και με στελέχη του δήμου Χίου και φορείς της εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της Χίου σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της συνεργασίας με την Κύπρο, τόσο σε εκπαιδευτικά θέματα όσο και σε θέματα τουριστικής προβολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός θα συνοδεύεται από την επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και υπεύθυνη για τη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στα γυμνάσια και λύκεια της Κύπρου ,Ειρήνη Ροδοσθένους και τη σύζυγο του Έλενα Τζιαούρη Χαμπιαούρη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συνεχιστούν οι εργασίες της Euroclassica (ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ) στο αίθριο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία-Τσάκος» -Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και θα ολοκληρωθούν με την διάλεξη του Ανδρέα Βοσκού, Κύπριου καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την παρουσίαση του δράματος «Χιώτισσα» του Κύπριου επικού ποιητή, Βασίλη Μιχαηλίδη, από τους μαθητές του Παραλιμνίου Γυμνασίου Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης