Ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι τόσο του Χαλκειούς όσο και των Καμποχώρων, καθώς οι πυρκαγιές τόσο μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης όσο και περιμετρικά από αυτό είναι καθημερινές.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κληθεί να παρέμβει σε πάνω από 70 περιστατικά κατάσβεσης πυρκαγιών αλλά και εξακρίβωσης συμβάντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ειδικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Υπηρεσία επιχειρεί τουλάχιστον 5-6 φορές την ημέρα, επί καθημερινής βάσης», δήλωσε στον «Πολίτη της Χίου» στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του προβλήματος που επικρατεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Καίνε σκουπίδια για να απελευθερώσουν χώρο

Αιτία των πυρκαγιών κατά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, αποτελεί ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών που έχουν συσσωρευθεί στο Κέντρο Υποδοχής αλλά και στις καταπατημένες εκτάσεις περιμετρικά από αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος σκουπιδιών που έχει μαζευτεί που παρά την καθημερινή περισυλλογή, το πρόβλημα παραμένει», ανέφερε το ίδιο στέλεχος, σημειώνοντας ότι ίσως απαιτούνται πιο δραστικές παρεμβάσεις.

Όπως εξήγησε, οι μετανάστες στις περισσότερες περιπτώσεις προχωρούν στην καύση απορριμμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος περιμετρικά από τις σκηνές τους αλλά και να μη δέχονται επιθέσεις από τρωκτικά, περιστατικά που καταγράφονται εξάλλου στα ιατρικά συμβάντα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

«Δυστυχώς είναι μία δύσκολη κατάσταση που απαιτεί επαγρύπνηση αλλά και παρεμβάσεις που άπτονται περισσότερο του πολιτικού παρά του επιχειρησιακού σχεδιασμού», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες η επικινδυνότητα είναι αυξημένη.

Πηγή: politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης