Τοπικά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα υπάρξουν χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Θα σημειωθεί σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ιδιαίτερα θυελλώδεις.

Αττική:Νεφώσεις θα σημειωθούν κατά περιόδους αυξημένες ενώ θα έχουμε και τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και μετά το μεσημέρι. Το βράδυ θα σημειωθούν χιόνια στα βόρεια ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιόνι αρχικά στα ορεινά και τα ημιορεινά και από το βράδυ στα πεδινά. Θα υπάρξουν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί και βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια με χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα ορεινά και στα ημιορεινά θα υπάρξουν χιονοπτώσεις καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπείρου.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρες στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα υπάρξουν χιόνια.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα βόρεια 6 με 8 μποφόρ ενώ νοτιοδυτικοί στις άλλες περιοχές, 6 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη:Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και θα σημειωθούν χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ θα υπάρξουν χιόνια στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί και βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ ενώ στα νότια νότιοι και νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης