Χιόνιζε χθες το απόγευμα συνεχώς σε πολλές περιοχές του Νομού, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Η εθνική οδός Καλαμάτας-Σπάρτης στον Ταΰγετο είναι ανοιχτή, συνιστάται όμως στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, ενώ απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ορεινά χωριά του Δήμου Οιχαλίας, κυρίως αυτά του πρώην Δήμου Είρας (Άνω Μέλπεια, Δώριο, Ψάρι, Δεσύλλα) αντιμετώπισαν πρόβλημα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, αλλά και 10 χωριά της ορεινής Τριφυλίας, μεταξύ των οποίων Αυλώνα, Πλατάνια και Καλίτσαινα, στα οποία υπήρξε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος από το πρωί, που πριν λίγο αποκαταστάθηκε. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας Μεσσηνίας, Παναγιώτη Τζαβάρα, καταβάλλονται προσπάθειες όπου υπάρχει ανάγκη να καθαριστεί το οδικό δίκτυο, τουλάχιστον μέχρι να σουρουπώσει, προκειμένου να μην πιάσει πάγο ο δρόμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεργασία με τους Δήμους και όπως μας δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δήμος συνδράμει στον εκχιονισμό με μηχανήματά του. Στην Πολιανή υπήρχε πολύ χιόνι το πρωί ενώ στα Άνω Αρφαρά δύο βοσκοί είχαν αποκλειστεί, ωστόσο είχαν συνεχή επικοινωνία με τον Δήμο και την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Μεσσηνίας και διατέθηκε μηχάνημα για να ανοίξει τον δρόμο.

Παραλία Φοινικούντας

Προβλήματα από τη χιονόπτωση υπήρξαν και στα ορεινά χωριά του Δήμου Μεσσήνης και σε επικοινωνία του MessiniaLive με τον αντιδήμαρχο Κώστα Γεωργακόπουλο, δήλωσε ότι μηχανήματα καθάρισαν τους δρόμους όπου υπήρχε χιόνι ενώ καθαρίστηκαν-κατόπιν αιτήματος- και κάποιοι αγροτικοί δρόμοι προκειμένου κτηνοτρόφοι να έχουν πρόσβαση στις στάνες τους.

Πρόβλημα από τη χιονόπτωση παρουσιάστηκε και στον δρόμο στην Καζάρμα, με αλατιέρα να καταφθάνει και εκεί, προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος Πύλου-Μεσσήνης και να μην κλείσει.

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στον Δήμο Δυτικής Μάνης αλλά και στον Δήμο Πύλου Νέστορος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης