Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίγκας

Συνεχίζονται οι έντονες χιονοπτώσεις στη Βορειανατολική Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα κακοκαιρία «Φίλιππος», που έρχεται να πλήξει τη χώρα μας μέχρι και την Κυριακή, έφερε μαζί της έντονες χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνοντας από το βράδυ της Τρίτης στα κεντρικά της χώρας και στην Αττική.

Η «Ζούγκλα» βρέθηκε στη Πεντέλη για να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί λόγω του χιονιά. Αν και ο χιονιάς έφερε χαμηλές θερμοκρασίες που θα προκαλέσουν παγετό, η ποσότητα του χιονιού δεν είναι ικανή να προκαλέσει τα τρομερά προβλήματα της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο μετεωρολόγος Νικόλαος Καντερές τόνισε στη «Ζούγκλα» πως την Πέμπτη θα εκτυλιχθεί το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, με χιόνια που ωστόσο θα υποχωρήσουν από το απόγευμα, αφήνοντας πίσω χαμηλές θερμοκρασίες την Παρασκευή και ακόμη χαμηλότερες το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες και βίντεο από την Πεντέλη:

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Νέα Οδός, σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας “Φίλιππος” που σήμερα εμφανίζονται κυρίως στον Νομό Αττικής και αναμένεται να είναι σφοδρότερα στη συνέχεια της ημέρας, παρακαλεί τους οδηγούς για τα παρακάτω:

– Να αποφύγουν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια έντασης των φαινομένων. Ενημέρωση για την κατάσταση μπορούν να λάβουν καλώντας την τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας στο 22950 26900
Αν χρειαστεί να μετακινηθούν, να έχουν τοποθετήσει στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

– Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου, λόγω σφοδρότητας των φαινομένων, η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, υπενθυμίζουμε ότι:

– Οι αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς.

– Η ταχύτητά μας με χρήση αλυσίδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 χλμ./ώρα.

– Οι αλυσίδες είναι σωστά τοποθετημένες όταν δείχνουν και είναι τεντωμένες.

– Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων, και το σύνολο των ανθρώπων και του μηχανισμού μας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

– Κλείνοντας, παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις της Τροχαίας» .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης