Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία αναμένεται να εξασθενήσουν τα φαινόμενα από τα βορειοδυτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ, ενώ βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από τις βραδινές ώρες όμως θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και στο Θρακικό έως 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων και στα βόρεια.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ.

Άνεμοι: Νότιοι 7 με 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στα βόρεια πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Αργά τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 με 7 με περαιτέρω εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης