Χιλιάδες ευρώ η λεία σπείρας που διέπραττε κλοπές σε καταλύματα στη Μύκονο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017, 13:35
Χιλιάδες ευρώ η λεία σπείρας που διέπραττε κλοπές σε καταλύματα στη Μύκονο
Κλοπές από κατοικίες και τουριστικά καταλύματα στη Μύκονο διέπραττε σπείρα, στην οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετείχαν τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι.

Ειδικότερα, μετά από συνδυαστική διερεύνηση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι έχοντας οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους επιδίδονταν συστηματικά σε κλοπές αντικείμενων (τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές κ.ά.), ταξιδιωτικών εγγράφων και χρημάτων από κατοικίες και εξοχικά-τουριστικά καταλύματα.

Στο πλαίσιο σκιαγράφησης της εγκληματικής τους δράσης εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 05.08 έως 18.09.2017 σε διαφορές περιοχές της Μυκόνου.

Ένας από τους φερόμενους ως δράστες με αρχηγικό ρόλο στη σπείρα, ο 23χρονος, εντοπίσθηκε το πρωί της Παρασκευής κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων και προκειμένου να αποφύγει την προσαγωγή του επιτέθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Επιπλέον, προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα μας και συνελήφθη.

Σε χώρο που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος προϊόντων κλοπής και διάφορα χρηματικά ποσά.

Υπολογίζεται ότι συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων και αντικειμένων ανέρχεται στις 93.750 ευρώ.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 23, 25, 26 και 31 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017, 13:38