Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας θα μπορούν από τη νέα σχολική χρονιά να επιλέγουν σαν δεύτερη γλώσσα είτε τα Γαλλικά είτε τα Γερμανικά, ακόμα και στο ίδιο σχολείο. Επίσης, βάσει όσων προβλέπονται από τη χάρτα που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας και καθηγήτρια, Εύα Χριστοφιλοπούλου, η γερμανική επιστρέφει ως γλώσσα επιλογής και στα λύκεια της χώρας.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης απόφασης, ο αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW), Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, χαιρέτισε τη συγκεκριμένη κίνηση και δήλωσε τα ακόλουθα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW) ως φορέας του γερμανο-ελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι στη Γερμανία χαιρετίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Σε καιρούς κρίσης αλλά και της παγκοσμιοποίησης, η πολυγλωσσία αναδεικνύεται πολύτιμο εφόδιο των νέων για την ανάπτυξη της διαπολιτισμικότητάς τους και την καλύτερη ενσωμάτωσή τους στις αγορές εργασίας ανά τον κόσμο. Η επίτευξη αυτού του σκοπού ήταν πάντοτε στις προτεραιότητες του DHW.

Η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία δεν θα καλυτερεύσει μόνον τις γλωσσικές γνώσεις των μαθητών αλλά θα τους φέρει και πιο κοντά στον γερμανικό πολιτισμό. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτήν τη συμφωνία θα επηρεαστούν λίαν θετικά τόσο οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών όσο και η παραδοσιακή γερμανο-ελληνική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης