Ο Χρήστος Μαλάκης, ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο, βγήκε στον δρόμο με κωδικό 6 για το καθημερινό του περπάτημα. Έκανε μεγάλο λάθος. Αφού κόντεψε να τον χτυπήσει ένα λεωφορείο που πέρασε με κόκκινο, είχε την ατυχία να πέσει σε περίπολο μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ. και πέρασε δύσκολες στιγμές όταν απρόκλητα, εντελώς απρόκλητα, βρέθηκε κολλημένος σε έναν τοίχο με έναν νεαρό αστυνομικό να τον χαστουκίζει, έτσι χωρίς αιτία, με πρόσχημα την επίδειξη άδειας μετακίνησης και ταυτότητας.

Διαβάστε την περιγραφή του συμβάντος όπως αυτή αναρτήθηκε στο Facebook:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περπατάω στον δρόμο, με κωδικό 6.. Διασχίζοντας τον δρόμο, περνάει με κόκκινο, ξυστά λεωφορείο.. Με διακατέχει αυτό το…

Δημοσιεύτηκε από Christos Malakis στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Γιώργος Τσίγκας κατοικεί σε μία κλασική συνοικία της Αθήνας με πολυκατοικίες και στενούς δρόμους. Την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα παρακολουθεί από το μπαλκόνι του και βιντεοσκοπεί μία σκηνή με πρωταγωνιστές μία ηλικιωμένη γυναίκα και το πλήρωμα ενός περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. με αριθμό 696.

Η γυναίκα έχει άδεια μετακίνησης και φοράει κανονικότατα τη μάσκα της, αλλά οι αστυνομικοί ζητούν ταυτότητα. Η γυναίκα την έχει ξεχάσει στο σπίτι της. Οι αστυνομικοί την προσάγουν. Ναι, την προσάγουν για ταυτοποίηση στοιχείων. Ένας νεαρός απέναντι φαίνεται να διαμαρτύρεται ή απλώς να δυσανασχετεί. Οι αστυνομικοί κινούνται απειλητικά εναντίον του.

Διαβάστε την περιγραφή του Γιώργου Τσίγκα και δείτε τη φωτογραφία:

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ, κάτω απο το σπίτι μου…. Ελεγχος σε μια ηλικιωμένη…. Κωδικός και μάσκα ΟΚ… Χωρίς όμως …

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Tsigkas στις Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

 

Ήταν μία τυπική ημέρα, μία τυπικότατη Τετάρτη της 11ης Μαρτίου του 2021 στην Αθήνα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αυτό κατάφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Οι πραιτοριανοί του έχουν ξεφύγει. Οι χούλιγκαν κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Τα συγκοινωνούντα δοχεία της βίας λειτουργούν άψογα στην πρωτεύουσα της χώρας την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήθεν τάχα μου παλεύει για τον Νόμο και την Τάξη. Δεν παλεύει ούτε για τον Νόμο, ούτε για την Τάξη. Ενεργεί για να επιβάλει ένα καθεστώς καταστολής και καθημερινής μικροτρομοκρατίας στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Επιθυμεί να κατέβει στις επόμενες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είτε στην Α’ Αθηνών, είτε σε κάποιον από τους τομείς της πρώην Β’ Αθηνών. Χρειάζεται να μαζέψει το σύνολο των δεξιών ψήφων που μπορεί, αυτός, ένα προϊόν του θερμοκηπίου του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να απαντήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στους δύο αυτούς πολίτες οι οποίοι είναι αυτόπτες μάρτυρες της σκληρότητας και της βαναυσότητας των νεαρών αστυνομικών που έχει αμολήσει ο ίδιος στις γειτονιές της Αθήνας. Όπως πάμε, κάθε ημέρα πια θα έχουμε επεισόδια είτε στη φιλήσυχη Νέα Σμύρνη, είτε στην παραδοσιακά οργισμένη Κοκκινιά, είτε σε άλλα προάστια και συνοικίες της Αθήνας.

Οι τακτικές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οδηγούν αναγκαστικά σε συγκρούσεις και οι συγκρούσεις οδηγούν επίσης αναγκαστικά στην ανακύκλωση αιματηρής βίας. Είναι μεγάλη σαχλαμάρα να αναμασούν κάποιοι μία φράση του Καρόλου Μαρξ πως η βία είναι η μήτρα της ιστορίας. Άλλο ήθελε να πει ο άνθρωπος, σε άλλες εποχές και κάτω από άλλες συνθήκες. Όχι, λοιπόν. Η βία δεν είναι η μήτρα της ιστορίας, αλλά είναι η μήτρα κάθε φασιστικής σκέψης και ενέργειας είτε αυτή πραγματοποιείται με δεξιό, είτε με αριστερό άλλοθι. Αυτά έχουμε να πούμε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και να τον συγχαρούμε για τη συμπεριφορά των πραιτοριανών του στους δρόμους της πρωτεύουσας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης