Στην Ξάνθη βρίσκονται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκαν στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι από τα 20 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 15 εντοπίζονται στην Ξάνθη.

Στις 08:45 το ελικόπτερο που τους μετέφερε έφτασε στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ στις 09:30 ξεκίνησε σύσκεψη -κατά την οποία όλοι φορούσαν μάσκες- στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει τοπική έξαρση κρουσμάτων η οποία θα αντιμετωπιστεί με μέθοδο. Χρειάζεται απομόνωση των κρουσμάτων, περιορισμός των επαφών, θα γίνουν πολλά τεστ και έλεγχοι για να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και να μηδενιστεί όπως έγινε και σε άλλες περιοχές. Χρειάζεται ομόνοια και κοινή προσπάθεια από όλους μας….» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους τοπικούς φορείς.

Αναστάτωση και διαμαρτυρίες στον Εχίνο για τα νέα μέτρα

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν για τα νέα μέτρα και χθες Πέμπτη, το βράδυ, συγκεντρώθηκαν στον Εχίνο και σε άλλα χωριά για να διαμαρτυρηθούν λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχουν στοχοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή τη φορά θα αντιδράσουμε» δηλώνουν στο xanthinews.gr. «Δεν μπορεί πάλι ο Εχίνος να έχει στοχοποιηθεί και με το θέμα του κορωνοϊού» προσθέτουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης