Σε στεγασμένο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στην περιοχή Ακρωτήρι μεταφέρθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι 53 μετανάστες οι οποίοι προσέγγισαν με ιστιοφόρο σκάφος στο λιμάνι της Γαύδου το πρωί της Κυριακής.

Η μεταφορά των μεταναστών από τη Γαύδο προς τη Χώρα Σφακίων έγινε με ναυλωμένο επιβατικό σκάφος και από τη Χώρα Σφακίων προς τα Χανιά με λεωφορεία, με την επιχείρηση μεταφοράς να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οκτώ παιδιά, αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ Covid, καθώς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Στον χώρο παραμονής των μεταναστών τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες και δύο ηλιακοί θερμοσίφωνες, ενώ την παροχή τροφής, νερού και των απαραίτητων ειδών υγιεινής έχουν εξασφαλίσει οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Στους μετανάστες δόθηκαν μάσκες και αντισηπτικά, ενώ η είσοδος στο κλειστό κολυμβητήριο επιτρέπεται μόνο σε όσους βρίσκονται σε υπηρεσία, λιμενικούς και αστυνομικούς, υγειονομικούς, υπαλλήλους του δήμου και σε μέλη εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων, όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης