Προσαρμοσμένος στα αυστηρά μέτρα δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι φέτος ο σχεδιασμός του δήμου Χανίων για την περίοδο των εορτών. Η δημοτική Αρχή όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον στολισμό και των φωτισμό στο σύνολο των περιοχών του δήμου καθώς θα στολιστούν και θα φωτιστούν 220 σημεία, εκ των οποίων τα 38 στολίζονται για πρώτη φορά, 23 γειτονιές, 8 δημοτικά κτήρια καθώς και 4 πάρκα και πλατείες.

Ο στολισμός θα είναι ενιαίας μορφής, ενώ τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου χωρίς την παρουσία κοινού θα γίνει η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του δήμου, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, είναι η διεύρυνση του στολισμού σε περιοχές που επί χρόνια το στερούντο, ώστε το μήνυμα των εορτών μέσα από τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν να φτάσει σε κάθε γωνιά του δήμου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης ξεκαθάρισε ότι φέτος δεν θα υπάρξουν μαζικές εκδηλώσεις, ωστόσο όπως ανέφερε θα υπάρξουν μουσικές εκδηλώσεις στους δρόμους που θα επιμεληθούν μουσικοί παραγωγοί των Χανίων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και παραστάσεις από τοπικούς καλλιτέχνες που θα προβληθούν μέσω διαδικτύου.

Όπως τονίστηκε από τον αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομίας Γιάννη Νικηφοράκη πολλά από τα στολίδια δημιουργήθηκαν από τα συνεργεία του δήμου και άλλα αγοράστηκαν με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος με τα συνολικά έξοδα για τον στολισμό να φτάνουν περίπου τις 70 χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης