Στη λήψη νέων μέτρων που αφορούν τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και της δημοτικής αγοράς της πόλης προχωρά ο Δήμος Χανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε, στη λαϊκή αγορά που λειτουργεί πλέον μόνο με παραγωγούς πωλητές θα πρέπει οι πωλητές να φορούν υγειονομικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης και να υπάρχουν αντισηπτικά υγρά στους πάγκους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό, θα γίνεται και απολύμανση των χώρων αυτών μετά το πέρας της λειτουργίας των λαϊκών, ενώ οι πάγκοι θα τοποθετούνται σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους.

Παράλληλα θα εφαρμοστούν μέτρα που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Χανιών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, θα υπάρχει αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα γίνεται καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων και καθημερινή πλύση και απολύμανση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της αγοράς.

Οι εργαζόμενοι θα φορούν υγειονομικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης και θα υπάρχουν αντισηπτικά υγρά εντός των καταστημάτων.

Στην ανακοίνωση καλείται το καταναλωτικό κοινό να τηρεί όσα έχουν εξαγγελθεί από τις αρμόδιες αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης