Στην τελική ευθεία μπαίνει η ολοκλήρωση του έργου για την αποπεράτωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, τη διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και την προμήθεια εξοπλισμού της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Παναγία η Γοργοϋπήκοος» στα Χανιά.

Σήμερα, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία του μητροπολίτη Κυδωνίας-Αποκορώνου Δαμασκηνού, του αντιπεριφερειάρχη, Απόστολου Βουλγαράκη, της ηγουμένης της Ιεράς Μονής Θεοξένης και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας, υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020, με προϋπολογισμό 1.787.838,72 ευρώ. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κτίριο όπου θα γίνουν παρεμβάσεις είναι διώροφο, συνολικού εμβαδού 2.214,96 τμ, κατασκευασμένο σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του φέροντα οργανισμού, των τοιχοποιιών, επιχρισμάτων, δαπέδων, μαρμάρων σε κλιμακοστάσια, μόνωσης δώματος, εσωτερικών και εξωτερικών ξύλινων κουφωμάτων, ντουλαπών σε θαλάμους ανάπαυσης. Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στους θαλάμους διαμονής και τα WC αυτών, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής και οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Με την ολοκλήρωσή του συνόλου των παρεμβάσεων, το κτίριο θα μπορεί να λειτουργήσει ως Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων με δυνατότητα φιλοξενίας 33 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης