Σε εξονυχιστικό καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων ή κοντά σε αυτές και μέχρι απόσταση 100 μ., καλούνται να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Χανίων.

Η απόφαση αποτελεί εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 4 Πυροσβεστικής Διάταξης που αφορά στην «αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ιδιοκτήτες ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Χανίων ή κοντά σε αυτές και μέχρι αποστάσεως 100 μ., υποχρεούνται να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες αποψίλωσης αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται μέσα σε αυτά», επισημαίνεται.

«Σε περίπτωση μη συμμορφώσεως των υπόχρεων στα ανωτέρω, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, θα προχωρήσουν αυτεπάγγελτα στις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού των οικοπέδων με επιβάρυνση των ιδιοκτητών αυτών, ενώ ταυτόχρονα θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες πρόστιμο πενήντα λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου και θα υποβάλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα», προστίθενται.

Παράλληλα, ο δήμος Χανίων γνωστοποίησε ότι απαγορεύεται ρητά το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου, όσο δηλαδή διαρκεί και η αντιπυρική περίοδος, εντός των προαναφερθέντων χώρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης