Την ενοχή του 60χρονου Ρεθυμνιώτη για την ανθρωποκτονία της Τόνιας Ζόεβα αποφάσισε την Παρασκευή ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Το δικαστήριο επέβαλε στον 60χρονο ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία της Τόνιας Ζόεβα, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος έχει πέσει σε πάρα πολλές αντιφάσεις και δεν μπορεί να δικαιολογήσει πώς βρέθηκαν τόσες πολλές διάσπαρτες κηλίδες αίματος με DNA της Ζόεβα, σε πολλούς χώρους του σπιτιού και στο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισχυρισμός του ότι την άφησε στα Μυσσίρια δεν αποδεικνύεται ούτε από κάμερες ούτε από αυτόπτες, είπε ο εισαγγελέας. Επίσης όλες οι κλήσεις προς τη Ζόεβα είχαν διαγραφεί από το κινητό του όπως και από το κινητό της Ζόεβα όμως πιστοποιήθηκαν από την εταιρεία.

Καταλήγοντας ο εισαγγελέας είπε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σκότωσε ο κατηγορούμενος τη Ζόεβα, μετέφερε το πτώμα με το αυτοκίνητό του σε κάποιο σημείο το απέρριψε και προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη σφουγγαρίζοντας τα αίματα και διαγράφοντας τις μεταξύ τους κλήσεις και από το κινητό του και από το κινητό της.

Η απολογία του κατηγορουμένου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της Τόνιας Ζόεβα που εξαφανίστηκε στο Ρέθυμνο από τον Μάιο του 2018, με τις αρχές να πιστεύουν ότι έχει δολοφονηθεί. Να σημειωθεί ότι δεν έχει βρεθεί πτώμα.

Κατά την απολογία του στο ΜΟΔ, ο 60χρονος υποστήριξε ότι είχε περιστασιακή σχέση με τη Ζόεβα και κάποια διαστήματα έμενε σπίτι του. Ισχυρίστηκε ότι εκείνη εκδιδόταν και ότι φοβόταν έναν Σύρο με τον οποίο σχετιζόταν, που την απειλούσε και τη χτυπούσε αλλά παρόλα αυτά επέστρεφε σε εκείνον γιατί τον φοβόταν.

Προσπαθώντας να αιτιολογήσει τις κηλίδες και τα σημάδια αίματος που βρέθηκαν σε διασπορά στο δωμάτιο του μπάνιου και τον νυπτήρα είπε ότι μπορεί να ήταν από το ξύρισμα των ποδιών της. Ως προς τις κηλίδες αίματος που υπήρξαν στα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες και το αυτοκίνητο, ισχυρίστηκε ότι μπορεί να ήταν αίμα που έτρεξε από κάποιες φορές που την είχε χτυπήσει.

Ο 60χρονος υποστήριξε ότι το βράδυ πριν την εξαφάνισή της την πήγε με το αυτοκίνητο και την άφησε στα Μυσσίρια για να πάει να συναντήσει τον Σύρο. 

Νωρίτερα από την πλευρά και πάλι της υπεράσπισης αναφέρθηκε ότι 10 μέρες πριν την εξαφάνιση της Τόνιας Ζόεβα, ένας Σύρος με τον οποίο σχετιζόταν  η εξαφανισθείσα, έστειλε μήνυμα στην κόρη της απειλώντας να δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες της μητέρας της αν εκείνη δεν επέστρεφε σε αυτόν. Μια μέρα πριν την εξαφάνιση υπήρξαν αλλεπάλληλα μηνύματα του Σύρου προς το κινητό της Ζόεβα, τα οποία σταμάτησαν το βράδυ. Την επόμενη μερα δηλώθηκε η εξαφάνιση. Υπήρξαν ωστόσο και άλλες δύο κλήσεις που έγιναν τις επόμενες ημέρες από τον Σύρο προς τη Ζόεβα.

Από την πλευρά επίσης της υπεράσπισης αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει απόδειξη ότι είναι σκοτωμένη. Είναι εξαφανισμένη και πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να έχει εκουσίως εξαφανιστεί για να γλιτώσει. Μάλιστα, μεταξύ άλλων σχολιάστηκε το γεγονός οτι στη δίκη δεν παρίσταται από την πολιτική αγωγή ούτε δικηγόρος ούτε κανένας συγγενής της εξαφανισθείσας.

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης