Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης αλλά και δημιουργίας νέων πεζοδρομίων επί της οδού Αποκορώνου, ενώ θα ακολουθήσουν βελτιώσεις και αποκαταστάσεις πεζοδρομίων και σε άλλους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης των Χανίων.

Τα έργα, εκτός από την αισθητική ανάπλαση, θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών, σε δρόμους που θεωρούνται από τους πλέον πολυσύχναστους της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αποκαθιστούμε την προσβασιμότητα των πολιτών. Βελτιώσεις πεζοδρομίων εκτός από την οδό Αποκορώνου θα γίνουν στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι και την Χαριλάου Τρικούπη, στην οδό Χατζηδάκη στην περιοχή Δικαστηρίων, στην οδό Κριτοβουλίδου, αλλά και στην οδό Σφακίων. Φροντίζουμε την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των πολιτών και των ΑΜΕΑ, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους», επεσήμανε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας που πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στα έργα της οδού Αποκορώνου.

Τα έργα πεζοδρόμησης της οδού Αποκορώνου πραγματοποιούνται από το ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη μέχρι την οδό Νικολάου Σκουλά και περιλαμβάνουν διαπλατύνσεις σε σημεία του δρόμου όπου δεν υπήρχε καθόλου πεζοδρόμιο. Σε αυτά θα τοποθετηθούν καινούρια κράσπεδα και πλάκες, όπως και στα κομμάτια όπου υπήρχαν ήδη πεζοδρόμια, και θα ανακατασκευαστούν.

Νωρίτερα, ο κ. Βάμβουκας πραγματοποίησε αυτοψία στον Μουζουρά Ακρωτηρίου όπου εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης. Το έργο αφορά την ανάπλαση δρόμων του Μουζουρά, που συνδέουν την εκκλησία του οικισμού (Άγιος Παντελεήμονας), με την πλατεία Λούτρας, τμήματα που παρουσιάζουν εξαιρετικό αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Στο υπό διαμόρφωση τμήμα βρίσκεται και το αγροτικό ιατρείο της περιοχής, ενώ στο πλαίσιο της ανάπλασης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πλακοστρώσεις, ξύλινες κατασκευές, διαμόρφωση χώρων πρασίνου και τοποθέτηση φωτιστικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης