Επάρκεια στα υδατικά αποθέματα για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διαπιστώθηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της αντιπεριφέρειας και είχε ως βασικό θέμα την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης.

«Οι βροχοπτώσεις του χειμώνα σε συνδυασμό με τη λειτουργία του φράγματος Βαλσαμιώτη μάς έχουν εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες νερού για το εφετινό καλοκαίρι, ωστόσο δεν θα πρέπει να υπάρχει σπατάλη, καθώς δεν γνωρίζουμε τι συνθήκες θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια» δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και υπηρεσιακοί παράγοντες της αντιπεριφέρειας, αναλύθηκαν τα δεδομένα που υπάρχουν σε ό,τι αφορά στις ποσότητες των υδάτων στα Χανιά, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της διαχείρισης των νερών από το φράγμα Βαλσαμιώτη.

Όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις επιφανειακού αγωγού που τοποθετήθηκε από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, μέσω του οποίου θα υπάρχει δυνατότητα να διοχετεύονται περίπου 400.000 κυβικά μέτρα νερού τον μήνα σε περιοχές του κάμπου των Χανίων, όπως η Αγιά, ο Αλικιακός, το Βαρύπετρο, ο Βατόλακος και το Πατελάρι.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Κρήτης θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή και υπόγειου αγωγού μέσω του οποίου θα διοχετεύεται το νερό του φράγματος Βαλσαμιώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης